KRATKI FILM

Hrvatska koprodukcija 'Kamena srca' nagrađena u Los Angelesu, u igri je za Oscara

01.08.2024 u 15:37

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani belgijsko-hrvatski film "Kamena srca" Toma Van Avemaeta osvojio je nagradu za najbolji međunarodni naslov na Međunarodnom filmskom festivalu LA Shorts, što mu je donijelo i kvalifikacije za nagrade Oscar i BAFTA.

Film, realiziran u koprodukciji s hrvatskom kućom Jaako dobra produkcija, u suradnji s Nukleus filmom, prati usamljenu uličnu umjetnicu koja u parku skulptura ljude zabavlja kao živi kip. Glavne uloge imaju Noomi Rapace i Jessica Harden.

Osim koproducenta Siniše Juričića, na filmu su od hrvatskih filmskih djelatnika, radili i montažerka Ana Štulina i kompozitor Marko Jukić, izvijestio je HAVC, koji je podržao film.

Uskoro će se film prikazati i na holivudskom festivalu Holly Shorts, te na japanskom Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Sapporu.

Međunarodni festival kratkometražnog filma LA Shorts u ovogodišnjem, 28. izdanju, koje je trajalo od 27. do 31. srpnja, predstavio je 447 kratkometražnih naslova iz 25 zemalja.

Riječ je o najdugovječnijem festivalu kratkog filma u Los Angelesu, koji svake godine privuče i do 10 tisuća ljudi, proslavljena holivudska imena, ali i nezavisne filmaše u usponu.

Nagrađeni filmovi kvalificirani su za nagrade Oscar Američke Akademije za filmsku umjetnost i znanost, BAFTA Britanske akademije filmske i televizijske umjetnost, Goya Španjolske akademije filmske umjetnosti i znanosti te Canadian Screen Awards Akademije kanadskog filma i televizije.