viralno

I Amerikanci poludjeli za novim TikTok trendom: Znate li što je 'britishcore'?

12.09.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Od raspadajućih pubova do povratka Oasisa - u vrućem TikTok trendu viralne su postale najobičnije - neki će reći dosadne - stvari britanske kulture

Razmislite li o britanskim kulturnim proizvodima za 21. stoljeće, vjerojatno će vam na pamet pasti uobičajeni 'sumnjivci' poput serijala o Jamesu Bondu, serije Downton Abbey ili pjevačice Adele. No u algoritmima vođenom svemiru TikToka trend poznat kao 'britishcore' jedan je od trenutno najtraženijih, a svakodnevni aspekti života u Ujedinjenom Kraljevstvu postaju viralni, piše The Guardian.

'Britishcore' se kao pojam u kulturi prvi puta pojavio na prijelazu desetljeća, uglavnom da bi se opisali oronuli simboli britanskog života kao što su oronuli pubovi i 'usamljeni' prometni čunjevi. Sada se proširio, a uključuje videe inspirirane filmom 'Trainspotting' ili satirične proslave ponovnog okupljanja grupe Oasis.

@itsthedare

you can imagine which slang word i was going to caption it

♬ born slippy choose life - 🎠

Trend je toliko popularan da se influenceri iz SAD-a uključuju u akciju, očajnički želeći pokazati koliko njihov sadržaj može biti 'britishcore'. Primjerice, američki DJ the Dare snimio je samoga sebe na stanici Paddington praćenu uvodnim monologom Ewana McGregora u 'Trainspottingu' i pjesmom 'Born Slippy' grupe Underworld. The Dare objavio je video koji je imao gotovo 250 tisuća pregleda uz natpis 'Britishmaxxing'.