nakon 15 godina

Braća Gallagher se pomirila, Oasis se vraćaju? Evo što zasad znamo

26.08.2024 u 10:32

Bionic
Reading

Ono što je godinama djelovalo nemoguće, uskoro bi moglo postati stvarnost, s obzirom na kriptične poruke na njihovim društvenim mrežama

Kratki video objavljen na službenim kanalima Oasisa jučer je uzburkao duhove u Ujedinjenom Kraljevstvu i šire. Objava prikazuje sutrašnji datum (27. kolovoza 2024.) i vrijeme (osam ujutro, bez vremenske zone). Ako su se braća Gallagher pomirila i ako se doista odluče na povratničku turneju, bit će to njihovi prvi zajednički koncerti u 15 godina, piše Pitchfork.

U subotu The Sunday Times je pisao, potaknut informacijama insajdera, da će se grupa ponovno okupiti sljedeće godine i da će imati desetodnevnu rezidenciju na londonskom Wembleyju, kao i dodatne koncerte u rodnom im Manchesteru. Braća su se potom na društvenim mrežama čudila tim informacijama, što nije razuvjerilo obožavatelje.

Glasine o njihovom povratku pojave se svakih nekoliko godina, no čini se da smo dosad najbliže povratničkoj turneji. Kada su Noela zadnji puta pitali hoće li se ikada vratiti, izjavio je da će to učiniti ako mu ponude 100 milijuna funti, na što je Liam rekao da bi to učinio besplatno.

Zadnja postava Oasisa iz 2009. godine uključivala je braću Gallagher, gitarista Gema Archera i basista Andyja Bella. Iste godine braća su se žestoko posvađala uoči nastupa na pariškom festivalu Rock en Seine i neposredno pred početak otkazala svoj nastup, što je potaknulo Noela da napusti ovaj megapopularni sastav. Bio je to kraj za sljedećih 15 godina, ali znamo da su stvari u području popularne glazbe rijetko konačne.

Izvor: Društvene mreže

Više pročitajte na stranicama Pitchforka i ovdje.