Mekane, ukusne, mirisne, kiflice volimo u raznim varijantama i one su savršen izbor za druženja s prijateljima i obitelji. Naša glumica se na društvenoj mreži našalila da nije ušla u pekaru više od 25 godina, ali njih očito voli i zna dobro spraviti
Što kažete na porciju vrućih domaćih kiflića? Recept Ecije Ojdanić neće vas razočarati. Sastojci su jednostavni, a okus će sigurno sve oduševiti. Možete ih napraviti punjene šunkom i sirom ili pak prazne koje ćete posipati sezamom. Isprobajte i uvjerite se.
Sastojci za tijesto:
- kg glatkog brašna
- svježi kvasac
- 2 jaja
- pola litre mlijeka
- 2 šalice za crnu kavu ulja
- sol, šećer
Sastojci za nadjev:
- 50-70 dkg sira
- 1 jaje
- malo soli
- opcionalno može i šunka
Sastojci za posipanje:
- maslac izrezan na kockice
- 1 razmućeno jaje
- sezam
Postupak:
U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok kugla ne postane glatka i kompaktna.
'Kuglu' tijesta prekriti i ostaviti sa se malo digne. Podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom. Peći 10-ak minuta na 200 stupnjeva.
Glumičin savjet je da se pričeka par minutica da ne biste opekli jezik.