oduševljavaju na prvi zalogaj

Bolje nego iz bilo koje pekare: Ecija Ojdanić podijelila recept za domaće kiflice

29.05.2024 u 21:58

Bionic
Reading

Mekane, ukusne, mirisne, kiflice volimo u raznim varijantama i one su savršen izbor za druženja s prijateljima i obitelji. Naša glumica se na društvenoj mreži našalila da nije ušla u pekaru više od 25 godina, ali njih očito voli i zna dobro spraviti

Što kažete na porciju vrućih domaćih kiflića? Recept Ecije Ojdanić neće vas razočarati. Sastojci su jednostavni, a okus će sigurno sve oduševiti. Možete ih napraviti punjene šunkom i sirom ili pak prazne koje ćete posipati sezamom. Isprobajte i uvjerite se.

Sastojci za tijesto:

  • kg glatkog brašna
  • svježi kvasac
  • 2 jaja
  • pola litre mlijeka
  • 2 šalice za crnu kavu ulja
  • sol, šećer

Sastojci za nadjev:

  • 50-70 dkg sira
  • 1 jaje
  • malo soli
  • opcionalno može i šunka

Sastojci za posipanje:

  • maslac izrezan na kockice
  • 1 razmućeno jaje
  • sezam
Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Postupak:

U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok kugla ne postane glatka i kompaktna.

'Kuglu' tijesta prekriti i ostaviti sa se malo digne. Podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom. Peći 10-ak minuta na 200 stupnjeva.

Glumičin savjet je da se pričeka par minutica da ne biste opekli jezik.