sa slasnom piletinom

Evo kako iskoristiti jeftinu mješavinu mrkve i graška koju imate u zamrzivaču

24.04.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Smrznutu mješavinu mrkve i graška uvijek je dobro imati u zamrzivaču kao 'SOS' rješenje, a u spoju sa slasnom pečenom piletinom čini neodoljiv ručak

Smrznuta mješavine graška i mrkve nešto je na što ćete naići u zamrzivaču svakog supermarketa, a s nadom da ste pronašli rješenje za brzo gotov ručak, mnogi će je kupiti bez puno razmišljanja, posebno jer se prodaje po povoljnim cijenama.

Ovakve smrznute mješavine odlična su opcija za dane kada ne stignete u kupovinu ili nemate vremena za kuhanje kompliciranijih ručkova, pa njihovo posjedovanje u hladnjaku stiže kao pravi as iz rukava.

No, upravo je njihova jednostavnost ponekad otegotna okolnost jer vam lako može ponestati ideja kako od nje napraviti nešto više od slasnog priloga.

Srećom, postoji sjajan recept u koji će se zdravi spoj graška i mrkve odlično uklopiti. Riječ je o pečenoj piletini s povrćem, koja se vrlo jednostavno priprema.

Sastojci:

  • 1 šalica običnog punomasnog jogurta
  • 1 žlica bijelog vinskog octa ili soka od limuna
  • 2 žličice sušenog kopra
  • 2 žličice sušene metvice
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • Sol i crni papar
  • 4 do 6 komada pilećih bataka s kostima i kožom, osušenih tapkanjem
  • Jedna vrećica smrznutog graška i mrkve (nema potrebe za odmrzavanjem)
  • 1 žlica neslanog maslaca, izrezanog na male komadiće

Priprema:

Kako biste osigurali sočnost i neodoljivo originalan okus, pripremite kiselkasti umak od jogurta, sušene metvice, sušenog kopra i češnjaka u prahu kojim ćete premazati batke.

Potom ih stavite u lim za pečenje pa pecite 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 220°C. Nakon toga dodajte malo maslaca i mješavinu graška i mrkve pa pecite još 15 do 20 minuta. Povrće prekrijte s pilećom masnoćom te posolite i popaprite.