ljubav ide kroz želudac

Gwyneth Paltrow podijelila recept za fritatu kojom je osvojila srce svog supruga

06.10.2022 u 12:17

Bionic
Reading

Osim što je uspješna u glumi, Gwyneth Paltrow otkrila je da je vješta i u kuhanju. Ova fritata bila je njeno tajno oružje u osvajanju sadašnjeg muža Brada Falchuka, a savršena je i kao obiteljski doručak

Svima je poznata rečenica da ljubav ide kroz želudac, a time se očito vodila i Gwyneth Paltrow. Dok je bila u stadiju izlaženja sa svojim trenutnim mužem, Bradom Falchukom, razvili su tradiciju kuhanja subotnjeg doručka. Ovaj ukusni recept osmislila je kreativna glumica, a za njega je potreban luk, zeleno povrće i, naravno, jaja. Sve ostalo je samo plus koji će dodatno razigrati vaše jelo!

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 manja glavica luka, tanko narezana
  • 1 veliki crvenkasti krumpir, narezan na komade veličine zalogaja
  • 6 trakica slanine
  • 230 g špinata
  • 6 jaja, istučenih
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema:

1. Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednje niskoj temperaturi i otopite maslac. Zatim dodajte luk i pustite da lagano kuha dok se ne karamelizira, oko 35 minuta.

2. Dok se luk karamelizira, u loncu zakuhajte vodu. Dodajte veliki prstohvat soli zajedno s krumpirom i kuhajte sve dok ne postane mekan kada ga dodirnete vilicom. Zatim ocijedite i ostavite sa strane.

3. U drugoj tavi popržite pureću slaninu dok ne postane hrskava pa je ostavite sa strane. Kad se dovoljno ohladi za rukovanje, nasjeckajte ga na komade veličine zalogaja.

4. Zagrijte pećnicu na 190°C.

Gwyneth Paltrow i fritata
  • Gwyneth Paltrow i fritata
  • Gwyneth Paltrow i fritata
  • Gwyneth Paltrow i fritata
  • Gwyneth Paltrow i fritata
  • Gwyneth Paltrow i fritata
    +2
Gwyneth Paltrow fritata Izvor: Profimedia / Autor: Vogue / Ferrari / Profimedia

5. Dodajte krumpir, pureću slaninu i špinat u smjesu luka. Dobro izmiješajte i pustite da špinat lagano uvene. Dodajte razmućena jaja i pustite da se kuha par minuta, a zatim pecite u pećnici oko 10 do 12 minuta. Izvadite iz posude, narežite i poslužite.

Iako ovu fritatu glumica sprema za doručak, sigurno će savršeno funkcionirati i kao ručak ili večera kada vam ništa drugo ne pada na pamet!