ZDRAVI RECEPT

Idealni za druženja s prijateljima: Ove domaće nachose s umakom možete jesti bez grižnje savjesti

03.03.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Keto umak sa sirom i kobasicom s nachosima sigurno će vas oduševiti. Umak je gotov za svega 15 minuta, a ima ukus baš poput klasičnog dip umaka

Ako ste na keto dijeti, sigurno vam s vremena na vrijeme dođe želja prigristi neke zdrave grickalice, a da to nisu samo orašasti plodovi. Keto dijeta se zasniva na prehrani siromašnoj ugljikohidratima koji koriste energiju za proizvodnju proteina i masti. Iako mnogi hvale zdravstvenim prednostima ove dijete, katkad može biti teško odolijeti čipsu, burgerima i prženoj hrani.

Srećom, ovaj će recept olakšati stvari. Keto umak sa sirom i kobasicom s nachosima sigurno će vas oduševiti. Umak je gotov za svega 15 minuta, a ima ukus baš poput klasičnog dip umaka.

Nakon što blaga talijanska kobasica na tavi dobije lijepu, rumenu boju, samo je umiješajte u krem ​​sir, cheddar sir i kiselo vrhnje i kuhajte na vatri dok se ne otopi. Kiselo vrhnje umaku će dati kiselost te će uravnotežiti okuse. Dodat ćete i konzerviranu sitno sjeckanu rajčicu i malo čilija.

Ako imate volje i viška vremena, možete napraviti i domaće nachose sa samo pet jednostavnih sastojaka. Tijesto za nachose nastaje brzim miješanjem rastopljene mozzarelle, jaja, bademovog brašna i začina. Potom se tijesto razvalja na tanko i reže u obliku trokutića te peče dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Niže pogledajte detaljne upute za pripremu ovog recepta.

Umak za nachose

Sastojci

  • Maslinovo ulje
  • 1 kg blage talijanske mljevene kobasice
  • 230 g kremastog ​​sira
  • 230 g na kockice nasjeckanog cheddar sira
  • 300 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 1 šalica vode
  • 1 žličica soli
  • mladi luk

Priprema

1. Zagrijte kapljicu maslinovog ulja u woku na srednje jakoj vatri.

2. Dodajte kobasicu, razlomite je kuhačom i kuhajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako biste uklonili višak ulja. Uklonite i višak ulja iz tave.

3. U wok dodajte kremasti ​​sir, cheddar, rajčicu, kiselo vrhnje, vodu i sol. 4. Pustite da se krčka na laganoj vatri dok se sve ne rastopi, povremeno miješajući.

5. Dodajte kuhanu kobasicu natrag u wok i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

6. Prebacite u zdjelicu za posluživanje i pospite sitno sjeckanim mladim lukom. Umak poslužite vruć s keto nachosima.

Nachosi

Sastojci

  • 1,5 šalice nasjeckane mozzarelle
  • 1 šalica bademovog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • malo maslinovog ulja

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Veliki lim za pečenje premažite uljem.

2. Mozzarellu stavite u zdjelu te je kratko rastopite u mikrovalnoj (oko 90 sekundi).

3. Rastopljenu mozzarellu umiješajte u pripremljeno bademovo brašno, jaje, sol i češnjak u prahu. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim mijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto.

4. Tijesto stavite između 2 lista papira za pečenje. Razvaljajte na debljinu od otprilike pola centimetra.

5. Izrežite tijesto na trokutiće i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Pošpricajte nachose uljem u spreju.

6. Pecite 10 do 12 minuta, dok rubovi ne porumene.