ZA DORUČAK ILI VEČERU

Iskoristite ostatke iz hladnjaka i složite ove ukusne i hrskave zalogaje u kojima će svi uživati

28.02.2021 u 09:19

Bionic
Reading

Ostalo vam je malo blitve i špinata u hladnjaku, a tu je i nekoliko šampinjona, no ne znate što biste s njima? Predlažemo vam da napravite košarice sa špinatom i blitvom, mozzarellom i lisnatim tijestom, a recept mijenjajte ovisno o tome što ste pronašli u hladnjaku

Potrebni sastojci:

  • lisnato tijesto
  • 200 g špinata
  • 200 g blitve (samo zeleni dio)
  • 100 g šampinjona
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 150 g mozzarella
  • parmezan

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite špinat i blitvu te ih kuhajte u kipućoj, slanoj vodi oko 4 minute. Dobro ih ocijedite i ohladite.

Gljive na malo maslinovog ulja prepržite dok ne ispari voda iz njih. Razvaljajte lisnato tijesto i podijelite na šest jednakih djelova. Krajeve svakog kvadratića zavrnite prema unutra da dobijete male kutijice.

Izmutite jaja, posolite ih i poparite te im dodajte mješavinu blitve, špinata i gljiva koju ćete ravnomjerno rasporediti unutar košarica.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta. Izvadite pogačice iz pećnice te na vrh stavite mozzarellu i pospite parmezanom te ponovo stavite u pećnicu na tri minuta da se sir otopi. Poslužite tople.