Ostalo vam je malo blitve i špinata u hladnjaku, a tu je i nekoliko šampinjona, no ne znate što biste s njima? Predlažemo vam da napravite košarice sa špinatom i blitvom, mozzarellom i lisnatim tijestom, a recept mijenjajte ovisno o tome što ste pronašli u hladnjaku
Potrebni sastojci:
- lisnato tijesto
- 200 g špinata
- 200 g blitve (samo zeleni dio)
- 100 g šampinjona
- 2 jaja
- sol
- papar
- 150 g mozzarella
- parmezan
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite špinat i blitvu te ih kuhajte u kipućoj, slanoj vodi oko 4 minute. Dobro ih ocijedite i ohladite.
Gljive na malo maslinovog ulja prepržite dok ne ispari voda iz njih. Razvaljajte lisnato tijesto i podijelite na šest jednakih djelova. Krajeve svakog kvadratića zavrnite prema unutra da dobijete male kutijice.
Izmutite jaja, posolite ih i poparite te im dodajte mješavinu blitve, špinata i gljiva koju ćete ravnomjerno rasporediti unutar košarica.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta. Izvadite pogačice iz pećnice te na vrh stavite mozzarellu i pospite parmezanom te ponovo stavite u pećnicu na tri minuta da se sir otopi. Poslužite tople.