RECEPT KOJI MORATE PROBATI

Iskoristite stari kruh i napravite mekane bavarske knedle kao prilog raznim umacima i gulašima

24.08.2020 u 15:52

Bionic
Reading

Ukoliko u kuhinji imate starog kruha koji vam je žao baciti, predlažemo vam da ga iskoristite na najukusniji mogući način koji nam pada na pamet - za pripremu bavarskih knedli. Ove slasne knedle savršen su prilog raznim umacima i gulašima, a u gastronomiji su poznate kao bavarski, austrijski i češki specijalitet. Poprilično su jednostavne za pripremu i štede kućni budžet, obzirom da sve potrebne sastojke vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji

Sastojci

Sastojci za otprilike 10 do 15 knedli ovisno o veličini:

  • 500 g suhog starog kruha narezanog na kockice
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 jaja
  • 2 žlice svježeg začinskog bilja (peršin, vlasac, itd.)
  • sol
  • papar

Priprema

1. Na maslinovom ulju popržite na kockice narezan crveni luk.

2. U mlijeko dodajte maslac pa kratko zagrijte da se maslac otopi. Pustite da se ohladi.

3. U posudu dodajte kockice starog kruha, poprženi luk, začinsko bilje, usitnjeni češnjak i jaja koja ste prethodno umutili.

4. Dodajte mlijeko preko mješavine kruha i začinite solju i paprom. Pustite smjesu da odstoji desetak minuta.

5. Sada možete rukama zamijesiti smjesu. Mijesite dok smjesa ne postane kompaktna. Ukoliko su kockice kruha još uvijek tvrde po potrebi dodajte još mlijeka.

6. Rukama ili žlicom za sladoled formirajte kugle. Svako malo smočite dlanove kako vam se smjesa ne bi lijepila za ruke.

7. Oblikovane knedle polegnite na pladanj obložen papirom za pečenje. Prekrijte ih prozirnom folijom i pustite da odstoje u hladnjaku 30 do 60 minuta.

8. Knedle su sad spremne za kuhanje. Kuhajte ih u kipućoj, posoljenoj vodi na srednje jakoj vatri dok ne nabujaju.

Knedle možete servirati s raznim mesnim ili povrtnim umacima, gulašima ili pašticadom. Sirove knedle možete čuvati u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci. U slast!