glavno jelo umjesto deserta

Isprobajte recept Karmele Vukov Colić za ukusan i neobičan rižoto od borovnica

25.06.2021 u 21:06

Bionic
Reading

Poznato lice s malih ekrana, Karmela Vukov Colić na svom blogu ima pravu mali riznicu recepata, a vjerno je prate gurmani i zaljubljenici u dobru i ukusnu hranu. Ovoga puta oduševila je pomalo neobičnim receptom s borovnicama koje nije upotrijebila za desert već za glavno jelo te se ovo ukusno voće našlo kao odličan dodatak rižotu

Blog ciao-karmela.eu, poznate voditeljice Karmele Vukov Colić odredište je mnogima u potrazi za ukusnim i kod kuće lako izvedivim receptima. Karmela je već nekoliko puta oduševila odličnim receptima za sočne slastice, a ovaj put voće je pripremila na posve drugačiji način. Naime, borovnice su, osim za deserte, sjajan dodatak i glavnim jelima, posebice gulašima od divljači, ali i za rižoto koji, u Karmelinoj izvedbi, svakako vrijedi isprobati.

Potrebni sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 1 ljubičasti luk
  • 400 g riže (arborio ili carnaroli)
  • Sok od 1 limuna
  • ½ šalice borovnica
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • Nasjeckani svježi peršin
  • ½ šalice naribanog parmezana
  • Sol
  • Kockica maslaca

Priprema:

Na maslinovom ulju propirjajte sitno nasjeckani ljubičasti luk. Na to stavite 400 gr rize (arborio ili carnaroli) i miješajte dok riža ne bude staklasta. Zalijte sokom 1 limuna, promiješajte. Ubacite i 1/2 šalice borovnica.

Sljedećih 15-20 min morat ćete rižu stalno miješati i podlijevati, malo pomalo, vrućim povrtnim temeljcem (ako nemate, poslužit će povrtna kocka u 1,5 l vode).

Kad je riža pri kraju, dodajte joj dosta kosanog peršina, 1/2 šalice ribanog parmezana i dosolite ako treba. Ugasite vatru, riži dodajte kockicu maslaca, promiješajte i ostavite pokolopljeno 5 min prije posluživanja. Dobar tek!