ODLIČNA IDEJA

Isprobajte recept za slastan kolač za koji vam ne treba pećnica

30.08.2024 u 13:32

Bionic
Reading

Kolač sa slojevima keksa i čokoladnim preljevom koji vole djeca i odrasli uvijek je sjajna ideja, a za njegovu pripremu ne trebate biti ni osobito vješti u kuhinji

Dok su ovakve vrućine, nikome se ne da previše boraviti u kuhinji, a ako ste se zaželjeli domaće slastice, onima koje se ne peku ne možete pogriješiti.

Ovaj prefini kolač kojim ćete razveseliti ukućane, a vraća nas u djetinjstvo, nije težak za pripremu i, zapravo, ne može biti jednostavniji. Za pripremu se preporučuju pravokutni ili četvrtasti keksići - ako želite dodati dodatnu aromu, birajte one s okusom cimeta.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Također, bitno je da mlijeko u koje se umaču keksi bude hladno, a 'kupka' brza, jer će se inače lako raspasti i nećete ih moći slagati u kalup.

Kako biste ovaj kolač bez problema izvadili iz kalupa, dobar savjet je da ga stavite u zamrzivač na sat vremena. Vidjet ćete kako ćete ga zatim lako izvaditi iz kalupa nožem umočenim u toplu vodu.

Što se dekoracije tiče, sve je dopušteno: čokoladna glazura, šlag, svježe ili sušeno voće...

Sastojci

  • 500 grama keksa (npr. petit beurre)
  • litra mlijeka za puding
  • 2 pudinga od vanilije ili čokolade
  • 2 dcl mlijeka za kekse
  • 15 dkg maslaca
  • dcl slatkog vrhnja
  • 100 grama čokolade
  • tostirani bademi

Priprema

Skuhajte puding prema uputama na pakiranju. Kada se ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

Odaberite kalup u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i redajte u kalup dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a zadnji sloj mora biti keks.

Zatim pripremite glazuru. Čokoladu usitnite i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da nekoliko minuta bude u vrelom vrhnju, a zatim dobro promiješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte smjesu preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite ga na hlađenje. Kad se dobro ohladi, ukrasite ga tostiranim bademima nasjeckanima na listiće (ili čokoladnim mrvicama). I dobar tek.