osvježavajući užitak

Kao cheesecake, ali bolje: Ovaj savršeni kolač se ne peče i gotov je za 20 minuta

28.08.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Ovaj kolač u trenu će nestati sa stola, a dobra vijest je i da ćete ga pripremiti u jednako kratkom vremenu

Popularni kolač simpatičnog naziva Cherry Delight (eng. užitak od višnje) postao je veliki hit ovog ljeta zbog jednostavnosti pripreme, atraktivnog izgleda i neodoljivog spoja slatko-kiselkastog sira i ovog ljetnog voća.

Sočne višnje najbolje je koristiti iz kremastog kompota, kako biste dobili ekstra dozu sočnosti. Uz to, ovaj recept toliko je jednostavan da ga lakoćom mogu pripremiti i potpuni početnici u kuhinji, dok će oni iskusniji uživati u činjenici da napokon ne moraju paliti pećnicu da bi servirali desert koji je dostojan svake proslave.

Ljepota ovog užitka od višnje je u slojevima: hrskavi keksi, glatki krem sir i nadjev za pitu od slasnog grimiznog voća beskrajno su privlačni - i gotovo za samo 20 minuta!

Sastojci:

Podloga:

  • 1-1/2 šalice mrvica graham krekera (ili mljevenih keksa)
  • 1/3 šalice štaub šećera
  • 6 žlica maslaca, otopljenog

Krema:

  • 1 paket (225 g) krem ​​sira, omekšalog
  • 1 šalica štaub šećera
  • 1 kutija (225 g) smrznutog šlaga, odmrznutog (3 šalice)
  • 1 limenka (600 g) kompota od višanja
Pretjerali ste sa soljenjem? Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mrvice graham krekera (ili mljevenih keksa), šećer i maslac. Pritisnite na dno podmazanog pleha.

U velikoj zdjeli izmiksajte krem ​​sir i štaub šećer dok ne postane glatko; prelijte odmrznutim šlagom. Premažite preko kore. Žlicom stavite kompot od višanja na vrh. Stavite u hladnjak dok se ne stegne, oko 1 sat. Dobar tek!