Proteklih dana u izolaciji većini ne preostaje ništa drugo nego da pregledaju sve one serije koje čekaju na stignu na red te da uživaju u slasnim jelima i možda isprobaju neki novi recept koji će oduševiti sve ukućane. S obiljem brašna kojim ste se oboružali možete napraviti štošta, a nama na pamet odmah padaju ove slasne picete koje će oduševiti sve generacije, jer - tko još ne voli pizzu?
Za ove ukusne picete, zbog kojih nam cure sline na samu pomisao na njih, ne treba vam kvasac. Umjesto njega, dovoljno je u smjesu za tijesto dodati prašak za pecivo, a učinak će biti isti. Bez obzira pripremate li picete za doručak, ručak ili večeru, sigurni smo da će kod vaših ukućana izazvati istu oduševljenu reakciju.
Za cjelokupnu pripremu piceta bit će vam potrebno otprilike 30 minuta vremena, šalica od 2 dl kojom ćete dozirati potrebne sastojke te zdjelica promjera 15 centimetara kojom ćete raditi krugove u tijestu. Od niže navedenih količina trebali biste dobiti 20 piceta, što je dovoljno za otprilike šest do osam osoba.
Sastojci (6-8 osoba)
Za tijesto:
- 2 šalice jogurta
- 1 šalica ulja
- 2 praška za pecivo
- 5 šalica brašna
- 1 žličica soli
Za punjenje (količine po želji):
- salsa
- ribani sir
- ribana šunka
- origano
Priprema
1. U posudu dodajte jogurt, ulje i sol i sve promiješajte.
2. U drugoj posudi promiješajte brašno i prašak za pecivo. Suhu smjesu postepeno dodajte u mokru smjesu, istovremeno miješajujući kuhačom.
3. Kada je smjesa dovoljno kruta, izvadite tijesto iz posude na pobrašnjenu radnu ploču i nastavite rukama mijesiti dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Razvaljajte tijesto na tanko i uz pomoć okrugle zdjelice (promjer 15 cm) napravite krugove.
5. Krugove premažite sa salsom i na polovicu svakog kruga dodajte sir i šunku i posipajte origanom.
6. Preklopite krugove na pola i vilicom pritisnite rubove kako bi ih zatvorili i kako tijekom pečenja smjesa ne bi curila van.
7. Picete prebacite na nauljeni pleh, posipajte origanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peku 15-20 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.