Sve popularnija društvena mreža TikTok postala je vremenom pravi 'rasadnik' genijalnih recepata i kulinarskih ideja
Kako temperature rastu, s tim raste i naša želja za za mnoge jednom od najomiljenijih slastica - sladoledom.
No ako ste i vi među onima koji obožavaju sladoled i uživaju u njemu tijekom cijele godine, onda zasigurno vam je poznata japanska slastica mochi sladoled.
Svatko tko se u posljednje vrijeme motao po društvenim mrežama mogao je uvidjeti kako je TikTok krcat slikama predivnih mochi sladoleda.
Riječ je o japanskom desertu koji se sastoji od sladoleda zamotanog u mochi tijesto. Osim što je oku vrlo ugodan, ovaj sladoled je iznimno finog okusa.
I super je vijest da ga nije teško pripremiti ni u vlastitom domu.
Korisnica TikToka 'jasmineandtea' objavila je recept za mochi kuglice s dvostrukim čokoladnim sladoledom čime je impresionirala gotovo 12 000 pratitelja.
Sastojci:
125 ml mlijeka
67 g šećera
2 žličice kokosovog ulja
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice kakaa
85 g slatkog rižinog brašna
škrob
U videu možete vidjeti kako 'jasmineandtea' priprema mochi sladoled u samo nekoliko koraka. Nekoliko kuglica sladoleda prvo stavlja u kalup za muffine i pušta da se stvrdnu u zamrzivaču dva sata. Nakon toga počinje pripremati mochi kuglice.
Postupak:
Zagrijte mlijeko i u njemu otapajte šećer uz neprestano miješanje. Isključite vatru. Dodajte ulje, kakao u prahu i ekstrakt vanilije. Postupno umiješajte rižino brašno. Nastavite miješati tri do pet minuta na umjerenoj vatri dok se ne stvori elastična, viskozna masa.
Dasku pospite kukuruznim škrobom i smjesu razvaljajte valjkom.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite 20 minuta da se hladi u hladnjaku. Izrežite male krugove koji mogu lako zatvoriti kuglu sladoleda.
U krug od mochija stavite kuglu sladoleda od čokolade, stavite malo vode i zatvorite. Stavite u zamrzivač i nakon 20 minuta vaš mochi sladoled je spreman. Dobar tek!
Savjet za kraj: Dakako sladoled ne mora biti od čokolade. Male kuglice možete pripremiti i u mochi tijestu sa zelenim čajem, jagodom ili mangom, a kako biste postigli efektne azličite boje tijesta možete koristiti jestive boje.