SAVRŠEN LJETNI STAJLING

Kraljica Letizia modno briljira: Uz laskavu haljinu nosi ravne sandale i torbu od 47 eura

05.08.2024 u 19:11

Bionic
Reading

Španjolska kraljica Letizia ponovno je pokazala svoj istančan modni ukus tijekom svog tradicionalnog ljetnog odmora na Mallorci, kombinirajući nostalgičan dizajn inspiriran sedamdesetima s modernim detaljima

Nakon što je sa svojom obitelji bodrila španjolske sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu, španjolska kraljevska obitelj preselila se na svoj omiljeni mediteranski otok gdje provodi godišnji odmor.

U nedjelju navečer, kraljevska obitelj, uključujući kralja Felipea VI, kraljicu Letiziju, njihove kćeri princezu Leonor i infantu Sofíu te druge članove obitelji, uživala je u opuštenoj večeri u restoranu Mia u luci Portitxo. Infanta Sofía ovaj put izvukla je iz maminog ormara običnu Zarinu haljinu, dok se princeza Leonor odlučila za košulja haljinu s printom.

Laskava haljina lijepe kraljice

Kraljica Letizia zablistala je u ekskluzivnoj haljini iz kolekcije proljeće/ljeto 2025. koju je dizajnirala Virginia Vald. Haljina pod nazivom 'Brisa' ističe se svojim midi krojem, pripijenim dizajnom s okruglim izrezom i širokim naramenicama te asimetričnim rubom koji laskavoj lepršavoj silueti dodaje dinamičnost. Ono što posebno privlači pažnju je živopisan cvjetni print u nijansama ružičaste, fuksije i bijele, koji evocira estetiku kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

  • +6
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uz haljinu, kraljica je nosila ružičastu clutch torbicu španjolskog brenda Feel Mallorca, izrađenu od tradicionalne balearske Ikat tkanine, čija je cijena 47 eura. Ovaj detalj ne samo da upotpunjuje outfit, već i odaje počast lokalnoj kulturi i obrtništvu, na što španjolska kraljica itekako pazi.

Problemi sa stopalima kraljice Letizie

Umjesto svojih uobičajenih espadrila, kraljica se odlučila za udobne, ravne zlatne sandale brenda Pedro García. Ove elegantne sandale ukrašene Swarovski kristalima, postale su jedan od njezinih omiljenih ljetnih modnih dodataka, a nosila ih je i ranije u nekoliko prigoda. Njezin izbor nije samo estetski, već i praktičan, s obzirom na kraljičine zdravstvene probleme s stopalima, uključujući Mortonov neurom. Kraljica ima problema sa stopalima već neko vrijeme, a u svibnju se to pogoršalo nakon što se udarila o stol, zbog čega je morala nositi anatomske tenisice čak i na službenim ili gala događanjima.

  • +3
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Chema Clares/GTRES / Shutterstock Editorial; ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency; Miguel Cordoba / Sipa Press i BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; montaža tportal

Stajlinzima šalje poruku

Kraljica je ostala vjerna svom minimalističkom stilu, obogativši stajling ručno izrađenim naušnicama od 18-karatnog zlata u obliku ruže kompasa, dizajnerice Isabel Guarch.

Kraljičin modni odabir za ovu neformalnu prigodu odražava njenu sposobnost da kombinira visoku modu s praktičnošću dok istovremeno podržava španjolske dizajnere i brendove. Njen stil nije samo odraz osobnog ukusa, već i suptilna diplomatska gesta kojom promiče španjolsku modu i obrtništvo na globalnoj sceni.

  • +7
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: ANDREWS ARCHIE/ABACA / ABACA PRESS / ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA