OSVJEŽAVAJUĆI DESERT

Lijepa kći Massima Savića otkrila recept za ukusan tiramisu s limunom

28.08.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Osim u eteru zagrebačkog radija Antena, kći poznatog domaćeg glazbenika Massima Savića svoje obožavatelje svakodnevno uveseljava i na Instagramu, a s njima je ovoga puta odlučila podijeliti fotografije svog osvježavajućeg ljetnog deserta od limuna, čiji je recept zainteresiranima otkrila na Instagram storyju

Uz vlastiti profil, radijska voditeljica Mirna Savić vodi i uspješan profil satiričnoga sadržaja nazvan 'Mirnine babuške', a svoje obožavatelje nerijetko počasti fotografijama svojih kulinarskih postiguća s većim fokusom na pripremi ukusnih deserta.

Posljednje dane u ljetnoj sezoni tako je iskoristila za pripremu osvježavajuće slastice – tiramisua s limunom u obliku torte, a ugledavši fotografije njezina deserta brojni obožavatelji javili su je sa željom za receptom.

Na njihove molbe Mirna je reagirala podijelivši ga na Instagram storyju a, kako je imala priliku otkriti, nije očekivala toliki broj upita.

Njezin recept za osvježavajući ljetni desert od limuna donosimo u nastavku.

Priprema domaće želatine od limuna

  • 150 g šećera
  • 50 g gustina
  • 200 ml vode
  • 200 ml limunovog soka

Šećer i gustin pomiješajte u teči u suho kako bi se sjedinio, a mješavinu zatim stavite kuhati s vodom na srednjoj vatri. Mješavinu šečera, gustina i vode zatim neprestano miješajte pjenjačom dok ne dobijete finu kremastu i poluprozirnu strukturu. Zatim u dobivenu smjesu dodajte 200 ml limonov soka i sve pomiješajte.

Sadržaj zatim u omjeru 50:50 podijelite u dvije tečice i ostavite ga da se ohladi do kraja. Ukoliko želatina bude prerijetka, ponovno ju kratko skuhajte na slaboj vatri.

Dobivenu želatinu, prema riječima Mirne Savić, možete učiniti žutom s malom količinom kurkume ili umjetnim bojilom.

Priprema tiramisu kreme

  • 150 g hladnog sira mascarpone
  • 500 g hladnog šlaga
  • 100 g šećera u prahu

Navedene sastojke pomiješajte i miksajte do tvrdoće, a zatim mikserom umiksajte jednu polovicu prethodno dobivene želatine od limuna.

Umakanje piškota

  • 60 ml limunovog soka
  • nekoliko žlica limuncella
  • 150 ml vode
  • šećera u prahu (po volji)
  • 200 g piškoti za dva kata kreme (keksi, pola kreme,keksi,pola kreme, limun krema na vrh)