Poput brojnih ljudi diljem svijeta, domaći glumački par Enes Vejzović i Bojana Gregorić Vejzović užurbano se priprema za novu blagdansku sezonu. Uoči Badnjaka, kada na stolu tradicionalno dominiraju morski specijaliteti, Bojana se još jednom pohvalila suprugovim kulinarskim vještinama i to u pripremi gulaša od hobotnice
'Kao prava kazališna glumica volim sve na vrijeme isprobati tako da mi danas zapravo radimo ručak koji ćemo ponovno raditi na Badnjak, a masterchef Enes, pokaži što zapravo danas kuhamo', uvodne su riječi domaće glumice kojima je na Instagram storyju u videoformatu predstavila suprugov recept za gulaš od hobotnice.
Očišćenu hobotnicu Enes je položio u prazan lonac, poklopio i krenuo kuhati na laganoj vatri dvadeset minuta.
Nakon kuhanja hobotnice u drugom loncu Enes je počeo dinstati sitno narezani kulen i luk s malo lovora i češnjaka. Narezanu i skuhanu hobotnicu zatim je ubacio u lonac, u kojem je prethodno dinstao navedene sastojke.
Uz nju, u lonac je istovremeno ubacio prethodno skuhani krumpir na ploške, zatim zalio bijelim vinom, tekućinom od hobotnice i s malo vode te dodao dva decilitra pasirane rajčice. Hobotnicu sa svim dodanim sastojcima nastavio je kuhati na laganoj vatri 35 minuta.
'Dakle jako fino i jednostavno, a trik je u tome da gulaš tijekom kuhanja morate podlijevati tekućinom od hobotnice koju ste prethodno skuhali u praznom loncu. Dobar tek svima', poručila je Bojana.