Poznato je da bi za zdravlje krvožilnog sustava kao i za dobar imunitet trebalo jesti ribu barem dva puta tjedno s naglasakom na unosu plave ribe. Skuša se ubraja u plavu ribu no mnogi odustaju od kupnje ribe jer ne znaju kako je pripremiti kod kuće. Jedan od najpoznatijih domaćih chefova ustupio nam je jedan od svojih recepata
Ovo jelo po receptu Davida Skoke brzo se spravlja, a neodoljivo je za gurmane koji vole pikantna i ljuta jela (arrabiata na talijanskom znači 'ljuto') koja će vas osvježiti.
Sastojci:
- Skuša 600g
- Sol
- Papar
- Šećer
- 1 žlica Maslinovog ulja
- 50g Soja sosa
- 30g česnjak (3 režnja)
- Pomidori 600g
- Slani inćuni 30g
- Peršin 30g
- Chilly 20g
- Odkoštene masline 100g
- Tortiglioni 500g
- Grana padano 150g
Priprema:
Skuše odkostiti, pokapati soja sosom te ostaviti da se mariniraju. Pomidore oguliti blanširanjem. Nasjeckati i ocijediti. Na maslinovom ulju kratko popržiti češnjak, dodati pelate te kuhati dok ne pomidor omekša. Dodati sitno sjeckane inćune, papar, šećer, chilly i sjeckane masline. Kuhati dok ne zgusne. Filete skuše popeći u tavi te posližiti u umak. Tjesteninu skuhati po uputstvima na kutiji. Pomiješati tjesteninu s umakom te garnirati s filetima skuše, te naribati sir.