Tjestenina je jedno od onih brzopoteznih jela i odličnih rješenja kad ne znamo što bismo pripremili ili smo u gužvi
Što kažete na ukusan obrok iz talijanske kuhinje, idealan za ljetni ručak ili večeru?
Riječ je o tjestenini alla puttanesca, jelu koje potječe iz Napulja.
Vrlo jednostavno se priprema i gotovo je za 15-ak minuta, što je sjajna stvar ako ste u stisci s vremenom.
Osim toga, za pripremu ovog jela treba vrlo malo sastojaka, onih koji se nalaze u smočnicama gotovo svakog kućanstva.
Evo što vam treba:
- 400 g špageta
- 100 g crnih maslina
- 2 češnja češnjaka
- 20 g odsoljenih kapara
- 6 fileta inćuna u ulju
- 600 g pulpe rajčice
- peršin
- čili
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Priprema:
U tavi zažutite češnjak i čili na ekstra djevičanskom maslinovom ulju i na laganoj vatri pecite filete inćuna. Dodajte pulpu rajčice, lagano posolite te dodajte kapare i crne masline. Kuhajte umak oko 15 minuta da se stisne.
Skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte. Potom dodajte nasjeckani peršin i poslužite špagete alla puttanesca. I dobar tek!