Da biste uživali u slatkom, ne morate poslije imati grižnju savjesti. Postoji pregršt zdravih deserata koji će zadovoljiti vašu želju, a koji su istovremeno niskokalorični, tako da ne morate brojati svaki zalogaj. Danas vam donosimo recept za sirovu tortu s kremom od grčkog jogurta i šumskog voća, u kojoj ćete moći bezbrižno uživati, a plus je i to što se ne peče te je vrlo jednostavna za pripremu
Sastojci
- 200 g keksa
- 100 g maslaca
- 2 banane
- 500 g grčkog jogurta
- 70 g šećera u prahu
- 20 g želatine
- 100 ml tople vode
- 100 g liofiliziranih malina + za ukrašavanje
- 100 g crnog ribizla
Priprema
1. Kekse usitnite u električnoj sjeckalici ili blenderu. Prebacite ih u posudu i umiješajte maslac.
2. Kekse utisnite na dno kalupa promjera 20 centimetara.
3. Sada pripremite kremu. U grčki jogurt umiješajte šećer u prahu i bobičasto voće. Zatim dodajte želatinu koju ste promiješali s toplom vodom. Sve promiješajte.
4. Banane narežite na ploške i poredajte ih na biskvit od keksa, a potom sve prelijte kremom.
5. Kremu zagladite nožem pa tortu pustite da se hladi tri sata u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite liofiliziranim malinama.