Kada je riječ o desertima i slasticama, nerijetko je jednostavna klasika daleko bolja od kompliciranih inačica. Upravo je takav slučaj s ovim receptom za browniese koji je pravi primjer klasike i okusa koji se dugo pamti
Svega šest osnovnih sastojaka, minimum zaprljanog posuđa i nevjerojatna lakoća pripreme – ovaj recept ima sve predispozicije postati jednim od onih koji znate napamet i pripremate gotovo svakog vikenda. Prava rapsodija čokolade i slatkog okusa – ovo je jedini recept za slasne browniese koje vaši ukućani neće moći dočekati. Srećom, priprema je doista brza, a peku se manje od pola sata.
Potrebni sastojci:
- 115 g tamne čokolade za kuhanje s većim udjelom kakaa
- 170 g maslaca
- 400 šećera
- 4 jaja
- 2 žlice vanilije
- 200 g brašna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U maloj posudi na srednje jakoj vatri otopite maslac i čokoladu, a zatim dobro promiješajte da se sve sjedini.
U velikoj zdjeli mikserom pomiješajte šećer, jaja i vaniliju. Dodajte smjesu čokolade i maslaca, izmiksajte, a zatim dodajte brašno i dobro promiješajte.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje promjera 23x33 cm koji se prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 25-35 minuta.
Browniesi su gotovi kada čačkalica umetnuta u sredinu izađe s malo vlažnog brownieja zalijepljenog za nju, ali ne kao da je umočena u mokro tijesto. Ako pak čačkalica izađe potpuno suha, kolač se ipak predugo pekao.