gotovo u tren oka

Za doručak ili brzi ručak fritata je uvijek dobra ideja: Ovaj brzi i ukusni recept rado ćete pripremati

29.12.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Najviše volimo recepte koji ne zahtijevaju previše truda, a nude sjajan okus. Jedan od njih je i fritata sa šunkom i povrćem. Nutritivno cjelovit obrok sjajan je izbor za početak dana ili ukusnu pauzu od brojnih obaveza

Ova fritata od šunke i jaja apsolutno je zdrav i ukusan doručak, brzi ručak ili međuobrok. Sastojci su jednostavni, priprema vrlo laka, a okus božanstven. Prednost ovog jela je to što omogućuje da iskoristite preostale ostatke šunke, ali i da ubacite različito povrće i, naravno, sir te u tren oka uživate u sjajnom i cjelovitom obroku.

Potrebni sastojci:

  • 6 jaja
  • 100 g kuhane šunke
  • 80 ml mlijeka
  • 85 g cheddara
  • 100 svježeg špinata, grubo nasjeckanog
  • 100 g gljiva, narezanih
  • 3 žlice luka narezanog na kockice
  • 3 žlice maslinovog ulja, podijeljeno

Priprema:

Luk nasjeckajte na kockice, gljive narežite na ploške, a špinat grubo nasjeckajte. Šunku narežite na kockice.

Razbijte jaja u veliku zdjelu. Dodajte mlijeko i lagano začinite solju i paprom. Mutite dok se sve ne sjedini.

Na srednje jakoj vari na tavici zagrijte dvije žlice ulja. Dodajte luk i pirjajte 2-3 minute, dok malo ne omekša. Dodajte gljive i pirjajte još 2-3 minute. Dodajte šunku i špinat narezanu na kockice i pirjajte sve zajedno još 2-3 minute. Zatim smjesu prelijte preostalom žlicom ulja.

U tavicu ulijte umućena jaja. Lopaticom za miješanje lagano povucite jaja s rubova tavice kako bi smjesa ispunila sav prostor između povrća. To ponavljajte sve dok smjesa ne postane pregusta i prestane ispunjavati prostore.

Pokrijte tavu poklopcem, smanjite vatru i kuhajte još 5-6 minuta. Fritata ne smije biti tekuća u sredini, to je znak da su jaja još sirova.

Kada je gotova, pustite da se malo ohladi, a zatim je pažljivo izvucite iz tavice. Začinite solju i paprom, narežite i poslužite.