BLOK PETA

Ovo su najudobnije sandale: Dodaju centimetre, udobne su i chic, a kraljica Letizia ih obožava

18.07.2024 u 05:47

Bionic
Reading

Ljubiteljice poslovne elegancije tijekom ljetnih mjeseci često se nalaze pred dvojbom kako odabrati najidealniju obuću na petu, a bez posljedica u vidu bolnih stopala, natisaka ili žuljeva

Nakon što je početkom svibnja objavljeno da je kraljica Letizia doživjela nezgodu i lom falange srednjeg prsta desne noge, nosila je isključivo ravnu obuću, uključujući tenisice.

No na svim svečanostima povodom dodjele nagrada Princeza od Girone supruga kralja Felipea VI sve je iznenadila jer se ponovno odučila za cipele na petu.

  • +5
Sandale na blok petu Izvor: Promo fotografije / Autor: Martinelli

Ipak, bivša novinarka nije nosila vrtoglave potpetice, u kakvima smo je često viđali, već nešto posve drukčije.

  • +9
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lijepa kraljica obula je udobne i chic Bossove sandale, model Melanie 50, i to u bijeloj i crnoj varijanti, kao i iznimno udobne i cool sandale s potpisom & Other Stories, čija je cijena sad na sniženju 55 eura.

U svim slučajevima radilo se o istom tipu obuće sa širokom i srednje visokom, tzv. blok petom, koja ne prelazi pet centimetara, što je čini udobnom za nošenje.

  • +6
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovakvi modeli dobili su naziv po peti koja je dovoljno visoka da noga u njima izgleda izduženije, a još je važniji razlog njihove popularnosti to što ih bez problema možete nositi od jutra do sutra.

Ako niste oduševljeni obućom s visokom petom, a ne sviđaju vam se popularni wedge ili kitten modeli, blok peta čini se kao idealna zamjena za sve one koji vole stil poslovne elegancije, no ne nauštrb udobnosti.

Udobne i tako chic

  • +5
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ponuda u high street trgovinama je nikad bogatija, pa ako ste ovih dana u lovu na snižene komade, pripazite i na ovakve modele jer obuća s blok petom baš nikad ne izlazi iz mode, noge čini vitkijima te nam dodaje dragocjene centimetre.

Odlična su opcija i za ljetne izlaske, pa i ako ste pozvani na ljetno vjenčanje.

Kako ih nositi? Sjajno se slažu s haljinama, kako je to već pokazala španjolska kraljica, no možete ih nositi i s lepršavim hlačama, suknjama, kombinezonima, traperom...