FIJASKO

Pippa se osramotila svojim kulinarskim savjetima

28.02.2013 u 07:55

Bionic
Reading

Sestra vojvotkinje od Cambridgea osramotila se u novoj kulinarskoj kolumni koju piše za popularni mjesečni magazin. Infantilni i besmisleni savjeti izazvali su u javnosti salve smijeha i otrovne komentare britanskih medija. Sasvim očekivano kad ljepuškasta Pippa savjetuje da nikako ne ispijate čaj iz tanjurića te da krišku kruha za sendvič narežete nožem za kruh. Tako svojim radom Pippa samo pokazuje što nije. A nije chef, nije kuharica, nije stručnjakinja i napokon, nije netko koga treba uzeti za ozbiljno

Pippa Middleton, omiljena polukuhana kuharica upravo je postala novo lice magazina Waitrose, bogato opremljenog mjesečnika koji se prodaje u lancu britanskih supermarketa.

Sestra vojvotkinje od Cambridgea koja je postala slavna kao djeveruša s najboljom stražnjicom na svijetu krasi naslovnicu magazina i dijeli savjete kako poslužiti doručak u krevet (koristite pladanj) ili pravilno poslužiti čaj na čajanki.

Pippa briljira: 'Vrećice za čaj trebale bi ići u lonac, a ne pojedinačno u šalice.' Također savjetuje kako ispijanje čaja iz tanjurića nije prihvatljivo ponašanje za stolom.

Pippa u kolumni piše kako je ovaj novi angažman uzbudljiva prilika da podijeli svoju strast za hranom i zabavama, pa će redovito s čitateljima dijeliti svoje ekskluzivne savjete i recepte za sjajno provedene vikende.

No taj koncept u startu nosi nekoliko ozbiljnih problema: prije svega, kupci u supermarketu Waitrose u najvećem su broju zaposleni roditelji srednjih godina koji početak vikenda proslavljaju puzeći iscrpljeni s posla kući i sasvim sigurno im ne treba mala bogatašica koja se upravo vratila s odmora s plaža Mustiquea da im govori da petkom u kutu dnevne sobe smjeste martini bar za goste te zatim krenu u kuhinju pripremiti riblju pitu.

Uostalom, 29-godišnja Pippa Middleton izgleda kao djevojka koja u kuhinju ulazi samo na tulumima i jedino što zna napraviti za večeru je rezervacija za restoran.


Unatoč tome, magazin Waitrose promovira je kao ženu s bogatim iskustvom u pripremanju zabava. Uostalom, njezina pompozno najavljivana knjiga o pripremanju zabava doživjela je neuspjeh unatoč visokom iznosu predujma koji je dao izdavač i jakoj reklamnoj kampanji. Njezin vodič Celebrate prodao se u samo nekoliko tisuća primjeraka, a mizeran stil i infantilni savjeti postali su predmet žestokog ismijavanja. Neki od njezinih osnovnih savjeta o zabavama već su postali legendarni.

Tako Pippa savjetuje da režete krišku kruha nožem (jednostavnim pokretom gore-dolje), a za desert preporučuje makarune (nabavite ih u nekoj dobroj slastičarnici), a prije nego što dođu gosti na večeru, u cvjećarnici kupite buket svježeg cvijeća za stol.

Svojim radom Pippa samo dokazuje ono što nije. A nije chef, nije kuharica, nije stručnjakinja i napokon, nije netko koga treba uzeti za ozbiljno, zaključuje Daily Mail.