plaža šipova

Puno pijeska, malo ljudi: Ova divna plaža najbolje je čuvana tajna na hrvatskom otoku

13.07.2024 u 10:37

Bionic
Reading

Smještena blizu Maslinice na otoku Šolti, plaža Šipova svojevrsna je tajna lokalaca, koji će je načelno preporučiti samo hrvatskim turistima i tako izbjeći velike gužve na svojem biseru

U doba godine kada je potraga za predivnim plažama Jadrana jedna od glavnih tema u društvu pa pronaći onu za koju je malotko čuo nije baš lagan zadatak. No, za vas smo pronašli upravo jednu takvu.

Riječ je o plaži Šipova, jedinoj pješčanoj plaži na prelijepom otoku Šoltu, smještenoj pet minuta vožnje od mjesta Maslinica. Jedina mana je njena nešto teža dostupnost, ali upravo zato i jest riječ o mjestu na kojem ćete moći uživati okruženi sa svega nekoliko ljudi - čak i u srcu sezone!

Kako doći na plažu Šipova?

Naime, do ove plaže dolazi se makadamskom cestom koja vodi do šljunka na kojem možete neometano parkirati automobil te se uputiti stazicom do mora. Očekujte šetnju od desetak minuta po uglavnom ravnom i pristupačnom putu dugom oko 500 metara. Također, do plaže možete doći i u potpunosti pješke iz Maslinice, a za to će vam trebati dvadesetak minuta.

Kada stignete na Šipovu, bit će vam jasno da se svaka kap znoja putem isplatila. Zlatno-žuti pijesak, strmina s borovima, jahte i brodice u daljini, kristalno čisto more i malen broj kupaća zadovoljit će i one najizbirljivije te ponuditi pravi komadić raja za cjelodnevno uživanje.

Kako biste na plaži zaista mogli biti od jutra do mraka, poželjno je ponijeti suncobran ili barem pokrivala za glavu jer jedino što nedostaje predivnoj Šipovi jest prirodni hlad.

U svakom slučaju, posjet ovoj plaži dugo ćete pamtiti, pa ako ste na Šolti ili obližnjim otocima i gradovima, svakako izdvojite par sati za odmak od gužvi i odmor u čistoj prirodi.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević