Prhki keksi mnogima su omiljena poslastica. Pripremaju se vrlo jednostavno i brzo, a još brže nestaju s tanjura
Maslac i limun odlična su kombinacija, pogotovo u obliku slasnih keksa. Ovakvoj slastici rijetko tko će odoljeti, a osim što su ukusni, odlično izgledaju. Recept za jednostavne, a tako efektne kekse od limuna podijelila je s nama Mirna Belušić, djevojka koja se krije iza bloga i naziva @eatdjevojka. Ako uspijete odoljeti i ne pojesti ih odmah, ove mirisne kekse možete skladištiti u limenoj kutiji s pek papirom.
Potrebni sastojci:
Za limun tijesto
- 100 g mekog maslaca
- 5 žlica šećera
- 1 cijelo jaje
- 200 g brašna i pola praška za pecivo
- Korica limuna i sok
Za bijelo tijesto
- 100 g mekog maslaca
- 5 žlica šećera
- 200 g brašna i praška pecivo
- Nekoliko žlica mlijeka
Priprema
Pomoću miksera izradite maslac i šećer do glatke smjese. Dodati jaje i sve povežite. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo, koricu i sok od limuna.
Od navedenih sastojaka zamijesite čvrsto tijesto i stavite ga na hlađenje jedan sat. Isti postupak ponovite za bijelo tijesto.
Nakon što su se obje smjese dobro ohladile, svako tijesto razvaljajte na tanko u obliku kvadrata. Limun tijesto preklopite s običnim, bijelim tijestom i zarolajte. Dobiveni rolat režite na ploške i posložite ih na pleh.
Keksiće je potrebno peći na 180°C oko 10-12 min. Izvadite ih iz pećnice i pustiti da se u potpunosti ohlade prije serviranja.