POTVRDIO LYST

Sada je i službeno: Ova ležerna jakna postala je najpopularniji model

24.10.2024 u 15:15

Bionic
Reading

Najčešće stvoren od pamuka i s kožnim ovratnikom u kontrastnoj boji, ovaj casual model jakne osvojio je ljubiteljice mode diljem svijeta, a njegovoj popularnosti u prilog govori i najnoviji Lystov Index

Kada Miuccia Prada predloži novu ideju na modnoj pisti, svijet sluša, a za proljeće/ljeto 2024. dizajnerica je predstavila jakne s kontrastnim ovratnikom. U mornarsko plavoj, kaki, smeđoj i lovačko zelenoj boji, na pisti su se redale nošene preko prozirnih suknji s resicama.

Iako su takozvane barn jakne doživjele primjetan porast interesa otkako ih je Prada predstavila prošle godine na modnoj pisti, hype oko njih raste već neko vrijeme.

Ove jakne postale su modnim klasikom Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Prije podrške Prade, britanski dizajner Jonathan Anderson za španjolski Loewe predstavio je skraćene jakne od voštanog pamuka s kariranim podstavama – koje podsjećaju na kultne jakne brenda Barbour - i koje su oponašale skulpturalne siluete njegovih minijaturnih haljina.

U međuvremenu, prepoznatljivi model jakne Detroit brenda Carhartt WIP već nekoliko godina je oslonac u ormarima slavnih trendseterica i supermodela, a u prvom tromjesečju prošle godine zauzeo je peto mjesto u Lystovom indeksu najpopularnijih proizvoda.

Na tom popisu sada ju je zamijenila verzija brenda Toteme, također se smjestivši na peto mjesto najpopularnijih modnih komada u Lystovom Indexu.

Posve očekivano, na policama popularnih high street brendova naveliko dominiraju cjenovno pristupačne verzije ove casual jakne koja je i službeno postala najpoželjnijim modelom u aktualnoj sezoni.

  • +9
Jakne s kontrastnim ovratnikom Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia/Canva