morski objed

Škampi na buzaru su klasik, no čekajte da probate ovo: Ivan Pažanin ima super recept s tagliatellama od špinata

26.05.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Bliži se kraj tjedna, s njime i petak, koji u mnogim obiteljima i njihovih kuhinjama znači jednu stvar - pripremat će se riba ili morski plodovi. Ukoliko vam je već dosta tjestenine s mesom, povrćem ili raznim umacima, vrijeme je da probate tjesteninu sa škampima i to onom od špinata. Premda se možda čini nespojivo, škampi se savršeno kombiniraju s tjesteninom

Netko ih pravi na crveno, neko samo s maslinovim uljem, netko s vrhnjem na bijelo... Kako tko voli! Postoji bezbroj recepata za pripremu škampa, neki su tradicionalniji, neki su moderniji. Slavni chef Ivan Pažanin s pratiteljima je podijelio svoj koji mogu pripremiti baš svi.

Sastojci

  • škampi
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • peršin
  • bijelo vino
  • domaća šalša ili pelati
  • kapari i zelene masline po želji
  • tagliatelle od špinata

 

Recept:

Škampe dobro zapecite na maslinovom ulju. Dodajte malo sitno narezanog češnjaka, peršina i bijelog vina te dinstajte. Kad vino ishlapi ubacite domaću šalšu i po želji dodajte, na ploške narezane, zelene masline i kapare (ako niste skuhali domaću možete iskoristiti pelate). Začinite po želji. Ukuhavajte do željene gustoće te uz lagano miješanje povremeno protresite posudu. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s umakom.