Slavna ljepotica, trendseterica i 'it' djevojka Hailey Bieber predvodnica je vrućih modnih hitova. No, Hailey se u kuhinji snalazi jednako dobro kao i u modnom ormaru, a u rukavu ima hit recept: palačinke uz koje možete smršavjeti
Nerijetko slavne osobe podijele kakav zgodan recept, koji u rekordnom roku postane hit. Tako je Brooklyn Beckham svojevremeno objavio recept za gin tonik, a sada je manekenka Hailey Bieber, koja se voli njegovati svjesno izvana i iznutra otkrila jedan od svojih omiljenih recepata.
Otkako je predstavila svoj poznati ružičasti smoothie za posvjetljivanje kože koji je za nekoliko minuta postao viralan na društvenim mrežama, ova beauty poduzetnica za ljepotu postala mnogima uzor u kuhinji. Poznato je da je Hailey istinska ljubiteljica zdravih jela i grickalica, a ovim prijedlogom osvojila je mnoge.
Naime, na svom Youtube kanalu 26-godišnjkinja objavila je jedan od zvjezdanih recepata koji poaže u održavanju besprijekorne figure, ali bez odricanja od slatkog - palačinke punjene čokoladom. Palačinke po receptu Hailey Bieber pomažu u jačanju mišića zahvaljujući jednom od svojih ključnih sastojaka - proteinskoj čokoladi, koji tijelu osigurava proteine, esencijalne aminokiseline i druge hranjive tvari te pomaže u poboljšanju metabolizma, jačanju imunološkog sustava i povećanju razine energije. Uz to, ove palačinke osiguravaju dugi osjećaj sitosti. Usuđujete li se isprobati?
Potrebni sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g čokoladnog proteina u prahu
- 180 ml nezaslađenog bademovog mlijeka (ili drugog mlijeka po izboru)
- 1 veliko jaje.
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/3 šalice malih komadića čokolade
- 30 g maslaca
- Po izboru za preljev: narezane banane, šlag od kokosa, javorov sirup
Priprema:
Pomiješajte brašno i proteinski prah u velikoj zdjeli.
Dodajte bademovo mlijeko, jaje i vaniliju u mjernu šalicu i dobro promiješajte da se sjedini. Ulijte smjesu od mokrih sastojaka u suhu smjesu. dodajte još 1 do 2 žlice bademovog mlijeka. Ubacite komadiće čokolade.
Otopite dio maslaca u velikoj tavi s neprijanjajućim premazom na srednje jakoj vatri. Ulijte tijesto u tavu, 1/4 šalice za svaku palačinku, i pecite dok se na površini palačinke ne počnu stvarati mjehuriće, a rubovi se ne stvrdnu, 2 do 3 minute. Okrenite i pecite dok druga strana ne bude pečena i ne poprimi zlatnu boju, 1 do 2 minute.
Ponovite postupak s preostalim maslacem i tijestom.
Poslužite palačinke s narezanim bananama, šlagom od kokosa, javorovim sirupom i malim komadićima čokolade.