Čokoladnoj torti teško se može odoljeti, a za ovaj recept trebat će vam doista nekoliko minuta pripreme, a užitak njezinog okusa pamtiti ćete još dugo
Ima nešto tako neodoljivo u jednostavnim kolačima za čiju pripremu je potrebno svega nekoliko sastojaka. Ovaj lagan i vrlo sočan čokoladni kolačić oduševit će vas hrskavom koricom i mekanom, neodoljivo čokoladnom sredinom. Ovo je jedan od onih recepata koji za malo uloženog truda pružaju tako puno užitka.
Potrebni sastojci:
- 230 grama tamne čokolade
- 170 grama šećera
- 170 grama maslaca
- 170 grama bademovog brašna
- 6 jaja
- 2 žlice crne kave
- 1 žličica ruma
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Kalup za pečenje promjera 23 cm (s uklonjivom podlogom) obložite papirom za pečenje.
Na pari otopite čokoladu, dodajte kavu i rum, promiješajte i dodajte maslac. Lagano miješajte smjesu dok se maslac ne otopi. Zatim dodajte šećer i žumanjke (jedan po jedan) i ponovno promiješajte.
Bjelanjke izmiksajte posebno sve dok ne dobijete čvrsti snijeg pa ih umiješajte u čokoladnu smjesu. Dobivenu smjesu ulijte u kalup za pečenje i pecite 45-50 minuta.
Gotovi kolač bi trebao imati koru na vrhu, ali biti vrlo mekan u sredini. To znači da je savršen! Najbolje ga je jesti bez ikakvih dodataka ili ga pak možete posuti šećerom u prahu i listićima badema.