Haider Ackermann

Tom Ford ima novog kreativnog direktora: Odabir je pao na dobro poznato ime

04.09.2024 u 17:25

Bionic
Reading

Otkako je ranije ljetos Peter Hawkings, dugogodišnji zamjenik osnivača Toma Forda, napustio brend, ključno mjesto u firmi stajalo je upražnjeno

Kolumbijski dizajner s pariškom adresom, Haider Ackermann, imenovan je kreativnim direktorom modne kuće Tom Ford te momentalno stupa na dužnost.

Ackermann je dobro poznati ime u modnom svijetu. Nedavno je surađivao s Jean-Paulom Gaultierom, za čiju je modnu kuću dizajnirao haute couture kolekciju za proljeće-ljeto 2023., te s Canada Gooseom, u kojem je u svibnju postao prvi kreativni direktor ove marke odjeće za vanjske uvjete.

Prije toga, dizajner je vodio svoju istoimenu modnu marku (koja je zatvorena 2020.) te je neko vrijeme bio kreativni direktor Berlutija, brenda u vlasništvu LVMH-a.

Ackermann na mjestu kreativnog direktora nasljeđuje Petera Hawkingsa, dugogodišnjeg zamjenika osnivača Toma Forda. Hawkings je napustio brend u srpnju nakon dvije sezone na čelnoj poziciji.

Kolumbijski dizajner se pridružuje Tom Fordu, koji je u vlasništvu Estée Laudera, a svoju modnu djelatnost licencira Zegni, uz blagoslov osnivača brenda.

'Oduvijek sam bio veliki obožavatelj Haiderovog rada', rekao je Ford u izjavi i dodao:

'On je nevjerojatan kolorist, njegovo krojenje je precizno, a prije svega, on je moderan', prenosi Business of Fashion.

MODNA INSPIRACIJA

Jedna bolja od druge: Amal Clooney oduševila nevjerojatnim haljinama

Pogledaj galeriju