Ako ste potrazi za super jednostavnim, brzim i pritom ekonomičnim jelom za dane kad ne stižete provoditi sate uz štednjak, a koje možete pripremiti kao ručak ili kao večeru za cijelu obitelj, onda morate probati ovaj recept za zapečenu tjesteninu sa špinatom koja će se sigurno svidjeti svim ukućanima
Sastojci (za 4 osobe)
- 500 g tjestenine (fusilli, penne ili nešto treće)
- 500 g špinata (svježeg ili smrznutog)
- 1 litra jogurta
- 300 ml mlijeka
- 3-4 jaja
- 150 ml ulja
- 1,5 žličica soli
- malo suhog začina
- cherry rajčice
Priprema
1. Podmažite duboki pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu.
2. Istresite u posudu tjesteninu i ravnomjerno je rasporedite.
3. Umutite mutilicom jaja, dodajte ulje, mlijeko, sol, jogurt i isjeckan špinat.
4. Sve promiješajte i prelijte preko tjestenine te promiješajte da se sve sjedini. Na vrh posložite prepolovljene cherry rajčice.
5. Prekrijte mokrim i ocijeđenim papirom za pečenje (može i aluminijskom folijom) i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva. Skinite papir i pecite još 10 minuta kako bi se zapekao gornji sloj.
U smjesu kojom ste prelili tjesteninu možete dodati i šunku, pršut ili narezanu suhu, a umjesto špinata uvijek možete koristiti neko drugo lisnato povrće. Jelo poslužite uz času jogurta i sezonsku salatu. U slast!