modna biblija

U ključnom trenutku, Jill Biden je zvijezda naslovnice Voguea, a komentari su eksplodirali

02.07.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Tijekom najizazovnijeg razdoblja i predsjedničkih izbora na kojima se aktualni predsjednik SAD-a Joe Biden nada reizboru, prva dama, Jill Biden pojavljuje na naslovnici biblije visoke mode

Nova naslovnica magazina Vogue za kolovoz objavljena je na internetu, a krasi je aktualna prva dama SAD-a Jill Biden. Naslovnica je objavljena četiri dana nakon velike debate između Joea Bidena i Donalda Trumpa, a poziranje prve dame još jednom je pokazalo kako je ona najčvršća podrška svom suprugu koji tapka u teškoj kampanji za predsjednički reizbor.

Na naslovnici dr. Biden se pojavljuje u svilenoj smoking haljini krem ​​boje čiji dizajn potpisuje Ralph Lauren. Fotografija je djelo veterana modne fotografije Normana Jeana Roya čiji nedavni doprinosi Vogueu uključuju portrete Nicki Minaj, Alicie Keys i tajnice za tisak Bijele kuće, Karine Jean-Pierre.

Prateći profil koji je napisala Maya Singer, napisan je prije debate, tijekom dva posjeta u travanjskoj kampanji u Minnesoti, a u njemu prva dama je opisana kao 'vizija smirenosti usred potpune kakofonije'.

Tijekom većeg dijela mandata predsjednika Bidena, prva dama bila je osoba s minimalnim kontroverzama. No, to se počelo mijenjati kada se sezona kampanje zahuktala. Laura Ingraham iz Fox Newsa tvrdila je da je Jill Biden prikrivao predsjednikovu nepodobnost zbog vlastite želje za političkom moći i prestižom. Oglasivši se na istu temu, The Daily Caller, desničarska web stranica, počela ju je nazivati ​​'lady Mac-Biden'.

  • +3
Brigitte Macron i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: Amaury Cornu / AFP / Profimedia

Kako god, Jill Biden zauzela je središnje mjesto nakon što se Joe Biden mučio završiti rečenice tijekom, za njega, mučne debate u održane u četvrtak protiv bivšeg predsjednika Donalda J. Trumpa.

Jill Biden već je dva puta bio na naslovnici Voguea. Tina Brown, bivša urednica Vanity Faira i The New Yorkera, istaknula je da je pojavljivanje na naslovnici Voguea svojevrstan 'obred prijelaza' za prve dame, piše The New York Times. Ipak, dodala je Tina Brown, implikacije pojavljivanja Jill Biden na naslovnici modnog časopisa 'uvijek su rizik'. A u ovom trenutku, naslovnica Voguea 'nije od posebne pomoći', dodala je.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ubrzo nakon što je Vogue naslovnicu objavio svom Instagram profilu, uslijedili su komentari koji su bili izrazito negativni. Neki su bili od Trumpovih pristaša koji su njezino pojavljivanje na naslovnici modne biblije shvatili kao priliku da se požale na činjenicu da Melanija Trump nije pozirala za naslovnicu Voguea dok je bila prva dama. Čini se da je niz drugih kritika i primjedbi došlo od strane demokrata, od kojih je jedan tvrdio da je dr. Biden slijedila svoje i suprugove ambicije 'na račun sigurnosti i sreće Amerikanaca'.

Naslovna rečenica: 'Mi odlučujemo o našoj budućnosti', nije baš puno pomogla u cjelokupnom dojmu, bez obzira na činjenicu što se činilo da prva dama govori o glasačicama kada je te riječi izgovorila na događaju u Minnesoti u travnju tijekom kampanje.

  • +9
Jill Biden, Brigitte Macron, Olena Zelenska Izvor: Profimedia / Autor: Blondet Eliot/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Janice Min, glavna urednica Ankler Media, koja je prethodno bila glavna urednica The Hollywood Reportera i Us Weeklyja, rekla je: 'Ne izgled baš sjajno kada predsjednik odbija dati intervjue jedan na jedan novinskim kućama, ali njegova supruga ima svoju treću naslovnicu za Vogue tijekom izbora.' A istaknula je i kako Vogue uređuje Anna Wintour, koja je bila domaćica privatnih akcija prikupljanja sredstava za Bidenov ponovni izbor.

Predstavnik Voguea i Anna Wintour oglasili su se elektronskom poštom: 'Nije tajna da je Anna desetljećima podržavala demokratske kampanje. Naša naslovna priča za kolovoz pogled je na ogroman posao koji je Jill Biden obavila i na najhitnija pitanja u 2024. i kasnije.'

Vogue se obratio prvoj dami za komentar nakon rasprave. Na web stranici Voguea članak ima ažuriranje u kojem se navodi da je Jill Biden u nedjelju razgovarala s Vogueom iz Camp Davida, službenog odmarališta američkog predsjednika. Bidenova kampanja, rekla je, 'neće dopustiti da tih 90 minuta definira četiri godine koliko je on predsjednik. Nastavit ćemo se boriti.' Dr. Biden je dodala da će njezin suprug 'uvijek učiniti ono što je najbolje za zemlju.'

Tijekom posljednje četiri godine Jill Biden je svoju ulogu prve dame obilježila praktičnim pristupom. Ranije ove godine, Bijela kuća je najavila svoju novu, kritičnu inicijativu za financiranje istraživanja niza zdravstvenih problema žena koji su bili nedovoljno proučeni, od endometrioze do bolesti srca. Kao profesorica engleskog jezika na Northern Virginia Community Collegeu, bila je zagovornica povećanja financiranja za pomoć učenicima u školi, posebno jer je pandemija koronavirusa opteretila školske sustave i ostavila praznine u obrazovanju. I, kako je rekla za Vogue, vidjela je frustracije supruga vojnika vezanih uz karijeru zbog prirode posla njihovih supružnika koji se često moraju mijenjati mjesto stanovanja, pa je podržala fleksibilnost za rad na daljinu za neke državne poslove.

  • +5
Jill i Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: Mandel NGAN / AFP / Profimedia

Pristup 'zasukanih rukava' prve dame često se odražava i u njezinoj garderobi. Ona preferira dotjeran, ali praktičan stil, od moćnih odijela i klasičnih balonera do odjeće s jednostavnim porukama. Naglasak stavlja na američke dizajnere, često noseći komade Sergia Hudsona, Michaela Korsa i Ralpha Laurena, piše CNN. Nadovezujući se na tamnoplavo odijelo koje je nosila na predsjedničkoj debati, na skupu u Sjevernoj Karolini sljedećeg jutra nosila je tamnoplavu haljinu ispisanu bijelim slovima čiji dizajn potpisuje Christiano Siriano s ciljem ponovnog pokretanja glasača. Njezin izbor odjevnog predmeta glasno i jasno je prenio što želi: 'Glasajte', ponavljalo se po cijeloj haljini.

Kako god se politički put odvijao, prva dama će sigurno biti ključna za predsjednikove odluke. U priči s naslovnice Voguea, politička novinarka i autorica Katie Rogers primijetila je da se dr. Biden često ne ubraja u ključne predsjednikove savjetnike, već da je ona 'njegova intuicija i najbliža osoba od povjerenja'.