Mekana, sočna štruca obogaćena omiljenim začinima, nasjeckanim maslinama i puno sira može se jesti sama, ali i s omiljenim namazima. Njezina priprema je jednostavna, a možete je jesti za doručak ili večeru, ali i izmijeniti recept te dodati nešto po svom ukusu, šunku, kobsicu, sušene rajčice...
Potrebni sastojci
- 330 g brašna
- 2 jaja
- pola male žlice soli
- malo papra
- pola žlice sode bikarbone
- pola vrećice praška za pecivo
- 60 ml maslinovog ulja
- 240 ml tekućeg jogurta
- 200 g sira (cheddar, edamer)
- 100 g nasjeckanih maslina
- svježi začini po želji: mažuran, vlasac, majčina dušica, origano…
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a duguljastu posudu za pečenje namastite i pobrašnite.
U velikoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke: brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
U manjoj zdjeli izmiješajtemokre sastojke: dva jaja, maslinovo ulje i jogurt.
Mokre sastojke umiješajte zatim u suhe te im dodajte nasjeckane omiljene svježe začine i nasjeckane masline kojima ste prethodno uklinili koštice te oko trećinu naribanog sira.
Silikonskom špatulom izmiješajte sastojke i prebacite smjesu u pripremljeni kalup za pečenje. Poravnajte smjesu u kalupu i pospite s ostatkom naribanoga sira.
Pecite oko 45 minuta ili dok vrh ne dobije zlatnu-smeđu boju i poslužite toplo.