Premda na velikim vrućinama nerado boravimo u kuhinji, oko ove slasne verzije omiljenog brownieja kojem ćete teško moći odoljeti vrijedi se potruditi
Omiljeni brownie tradicionalni je desert sjevernoameričke kuhinje, obogaćen očaravajućom aromom kave, vrlo je ukusan i jamčimo da će brzo nestati s tanjura.
Sastojci:
200 g tamne čokolade
125 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
120 g brašna
žlica topive (instant) kave
40 g oraha
40 g lješnjaka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Čokoladu razlomite na kockice i otopite s maslacem u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
Zatim dodajte šećer, jaja (jedno po jedno) i dobro miješajte kako bi se sve dobro proželo. Potom dodajte kavu, brašno, orahe i lješnjake (prethodno usitnjene na manje komade). Dobro promiješajte. Smjesu ulijte u silikonski kalup, zaglađujući površinu lopaticom, i stavite u pećnicu na 20 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi. Narežite na kocke i uživajte. U slast!