Začinsko bilje, kapari i limun u ovom receptu igraju glavno ulogu. Preliven aromatičnim preljevom losos će na ovaj način biti neodoljivo sočan i bogat okusom
Ribu nije potrebno pripremati dugo ni komplicirano da bi bila ukusna. Naprotiv, kada je riječ o ribi, vrijedi pravilo što jednostavnije to bolje. Brzo i jednostavno za pripremu, ovo jelo savršeno je za improviziranu večeru ili brzi ručak.
Potrebni sastojci:
- 4 odreska lososa
- 2 limuna
- 1 teglica kapara
- 10 grančica vlasca
- 4 grančice peršina
- 4 grančice krasuljice
- 2 grančice kopra
- 100 ml maslinovog ulja
- Sol i papar po želji
Postupak:
Operite i posušite začinsko bilje. Isperite i ocijedite kapare. Naribajte limune i stavite koricu u posudu. Ostatak limuna ogulite i oguljene komadiće limuna zajedno sa začinskim biljem i kaparima stavite u istu posudu. Posilite i popaprite a zatim dodajte ulje. Preljev ostavite da odstoji barem dva sata.
Operite odreske lososa i lagano ih posušite. Prepecite ih na naglo na zagrijanoj tavici, kožom okrenutom prema dolje, oko 10 minuta. Tri minute prije kraja okrenite ih na drugu stranu. Pečene odreske lososa stavite na tanjur i prelijte prethodno pripremljenim preljevom.