Brzo gotovo, jednostavne pripreme i prije svega ukusno – upravo takvo jelo priželjkujemo za vrijeme toplih, ljetnih dana. Zarolane tikvice punjene piletinom i mascarponeom odličan su odabir, a ako dodate i malo pinjola imate ćete doista predivan obrok
Piletina i sir uvijek su sjajna kombinacija, a sezonu tikvica šteta je ne iskoristiti za pripremu prave rapsodije okusa. Prepečene kriške tikvica pune se na naglo pečenim kockicama piletine, mascarponeom i pinjolima, a zatim se zapeku u pećnici. Recept je to kao stvoren za dane kada dnevne temperature porastu – vrlo jednostavan za pripremu, gotov u pola sata, a odlična kombinacija namirnica pružit će i nutritivno bogat obrok.
Potrebni sastojci:
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa
- 2 tikvice
- 50 g pinjola
- 250 g mascarponea
- Mješavina mediteranskog začinskog bilja
- Sol i svježi mljeveni papir
Priprema:
Na srednje jakoj vatri zagrijte grill tavicu. Operite i tikvice po duljini narežite na kriške. Neoguljene kriške tikvica polijte maslinovim uljem i na naglo ih prepecite na grill tavici.
Pileća prsa narežite na kockice i pirjajte ih na tavici dok ne porumene. Zatim dodajte pinjole i pirjajte još 30 sekundi. Začinite solju, paprom i prstohvatom mješavine mediteranskih začina.
Nakon toga piletinu i pinjole ostavite da se ohlade, a zatim ih pomiješajte s mascarponeom.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Jednu po jednu krišku tikvica zarolajte tako da dobijte oblik valjka, napunite sa smjesom mesa i sira te učvrstite čačkalicom. Napunjene kriške tikvica poslažite na nauljeni lim za pečenje i pecite 12 minuta u zagrijanoj pećnici.