STILSKI ZAOKRET

Zbogom minimalizmu: Alessandro Michele otkrio prve kreacije za Valentino

18.06.2024 u 12:45

Bionic
Reading

Samo dva mjeseca nakon imenovanja novim umjetničkim direktorom Valentina, dizajner Alessandro Michele otkrio je svoje prve kreacije za talijanski brend

Nakon što je na modnoj sceni odjeknula vijest o odlasku Virginie Viard iz umjetničkog vodstva Chanela, modna kuća Valentino već idućeg dana otkrila je dolazak iznenadne kolekcije pod nazivom 'Avant Les Débuts'.

Samo dva mjeseca nakon dolaska na čelo kreativnog odjela brenda, Alessandro Michele nije bio besposlen.

Talijanski dizajner predstavlja zaokruženu pretkolekciju koja djeluje kao manifest. Michele inzistira na tome da on i studio Valentina još uvijek 'ugađaju žice'. Očekivalo se da će milanski dizajner iza sebe ostaviti sedam briljantnih godina u Gucciju, a posebice nakon neočekivanog odlaska Pierpaola Picciolija iz Valentina. Koju će nit moći povući da pomiješa svoju maksimalističku estetiku sa sofisticiranošću Valentina? Ljubitelji mode nisu morali dugo čekati na odgovor.

Recimo samo da je ovo kratki uvid u ono ono što dizajner s kultnom dugom kosom priprema u nadolazećim mjesecima. Resort kolekcija stvorena od 171 looka - stvorena u samo dva mjeseca - do savršenstva prikazuje njegovu prepoznatljivu estetiku, prilagođenu identitetu brenda Valentino.

Sve obožavatelje modnom maksimalizma kakvog je Michele propagirao za svoje vladavine u Gucciju, njegova debitantska kolekcija za Valentino sigurno neće razočarati.

Komadi inspirirani modom 60- ih i ludih 70-ih imaju glavnu ulogu, a pritom označavaju određeni raskid brenda s minimalističkom estetikom kakvu je u Valentinu isticao njegov prethodnik.

  • +49
Valentino FW24 Izvor: Profimedia / Autor: firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbogom Hot Pink PP ludilu legendarnog Pierpaolo Picciolija, pozdrav baroknim bluzama i drugim čipkastim tajicama u kombinaciji sa šljokicama. Sa bezbrojnim lookovima za Valentino, Alessandro Michele nam govori da je u izvrsnoj formi, spreman obilježiti povijest talijanske kuće, čiji je osnivač čuveni Valentino Garavani.

sve osim nogometa

Učitavanje...