brzo i fino

Zdravo, ukusno i prije svega tako jednostavno: Ovakvu juhu od špinata vjerojatno još niste jeli

02.02.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Zdravo, ukusno i prije svega tako jednostavno za pripremu. Ova juha od špinata iznenadit će vas okusom, ali i nešto malo drugačijom pripremom

Zaboravite na ulje, luk i dinstanje ili pak usitnjavanje štapnim mikserom, ova juha od špinata osim što predstavlja nutritivno sjajan izbor, uz to je i odličan način za laganu i brzu pripremu ukusnog jela. Ova juha je poput stracciatelle sa špinatom, no bez žumanjaka – tako brzo i jednostavno.

Potrebni sastojci:

  • 1,8 l pilećeg temeljca
  • 2 velika režnja češnjaka
  • Naribani muškatni oraščić (količina koja se dobije nakon četiri poteza po ribežu)
  • 140 g svježeg baby špinat, sitno nasjeckanog
  • 40 g vrlo sitno ribanog parmezana, plus još malo za ukrašavanje
  • 3 bjelanjka od ekstra velikih jaja
  • Sol i papar po ukusu

Priprema:

Očistite češnjak te ga samo zgnječite i ostavite tako u komadu. U srednje velikom loncu pomiješajte pileći temeljac, češnjak i muškatni oraščić. Pustite da zavrije i zatim lagano kuhajte oko 10 minuta. Ugasite vatru i stavite poklopac, ostavite juhu da odstoji minimalno 30 minuta.

Netom prije posluživanja iz juhe izvadite češnjak, a juhu ponovno zakuhajte. Umiješajte nasjeckane listove špinata i ostavite kuhati nekoliko minuta.

Bjelanjak i parmezan pomiješajte u čaši s lijevkom, a zatim uz miješanje ulijte u juhu koja ključa. Po ukusu začinite solju i paprom. Svaki tanjur po želji ukrasite s još malo naribanog parmezana.