Zdravo, ukusno i prije svega tako jednostavno za pripremu. Ova juha od špinata iznenadit će vas okusom, ali i nešto malo drugačijom pripremom
Zaboravite na ulje, luk i dinstanje ili pak usitnjavanje štapnim mikserom, ova juha od špinata osim što predstavlja nutritivno sjajan izbor, uz to je i odličan način za laganu i brzu pripremu ukusnog jela. Ova juha je poput stracciatelle sa špinatom, no bez žumanjaka – tako brzo i jednostavno.
Potrebni sastojci:
- 1,8 l pilećeg temeljca
- 2 velika režnja češnjaka
- Naribani muškatni oraščić (količina koja se dobije nakon četiri poteza po ribežu)
- 140 g svježeg baby špinat, sitno nasjeckanog
- 40 g vrlo sitno ribanog parmezana, plus još malo za ukrašavanje
- 3 bjelanjka od ekstra velikih jaja
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
Očistite češnjak te ga samo zgnječite i ostavite tako u komadu. U srednje velikom loncu pomiješajte pileći temeljac, češnjak i muškatni oraščić. Pustite da zavrije i zatim lagano kuhajte oko 10 minuta. Ugasite vatru i stavite poklopac, ostavite juhu da odstoji minimalno 30 minuta.
Netom prije posluživanja iz juhe izvadite češnjak, a juhu ponovno zakuhajte. Umiješajte nasjeckane listove špinata i ostavite kuhati nekoliko minuta.
Bjelanjak i parmezan pomiješajte u čaši s lijevkom, a zatim uz miješanje ulijte u juhu koja ključa. Po ukusu začinite solju i paprom. Svaki tanjur po želji ukrasite s još malo naribanog parmezana.