svakog prvog ponedjeljka

Radio Sljeme najavljuje novosti u emisiji PSIHOLOGiJA: Novu sezonu emisije otvara dr. Ranko Rajović

01.09.2024 u 14:52

Bionic
Reading

Nakon ljetne stanke vraćaju se dobrim navikama da se s publikom susreću na frekvenciji 88,1, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović, a od ove sezone i svaki ponedjeljak uživo i na YouTube kanalu

Sezona se otvara 2. rujna gostovanjem istaknutog pedagoga, autor programa za edukaciju roditelja i učitelja koji se provodi u 20-ak europskih zemalja, jednog od najvećih stručnjaka za razvoj dječje inteligencije dr. Ranka Rajovića, navodi se u najavi.

Ovaj specijalist interne medicine, magistar neuroendokrinologije i šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru, te autor NTC programa odgovarat će na pitanja kako odgojiti sretno dijete, u čemu roditelji (nenamjerno) griješe, zašto su važni igra i smijeh?

Proučavajući medicinu i pedagogiju dr. Rajović napravio je program koji razvija kognitivne sposobnosti djece. Spoznaje iz područja neuroanatomije, neuroendokrinologije i neurofiziologije povezao sa svakodnevnim aktivnostima djece. NTC program nastao je kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja. Program NTC se već devetu godinu provodi u nekoliko europskih država, a počeo se širiti i izvan granica Europe. NTC program se provodi u 17 država Europe, a akreditiran je od strane Ministarstva obrazovanja u 7 država (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Češka, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina).

U drugim državama, provodi se u suradnji s obrazovnim institucijama (Italija, Grčka, Švedska, Island, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Švicarska, Slovačka i Poljska).

U svakoj epizodi emisije PSIHOLOGiJA svaki tjedan gostuju inspirativni gosti, psiholozi i psihijatri koji slušateljima/gledateljima pomažu u boljem razumijevanje sebe, drugih i svijeta u kojem živimo. O psihologiji i temama o kojima se ne govori glasno svakoga ponedjeljka od 20 sati i 30 minuta. Mogu se postavljati pitanja uživo na Radio Sljemenu, FB i YouTube kanalu.