SVECI OSTAJU U VRHU

Lovren u sedmom nebu: Sada vidite koliko smo dobri

09.12.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Remi protiv Manchester Cityja (1-1) u 15. kolu Premierlige pokazuje koliko je Southamptom ove sezone snažan, smatra hrvatski nogometaš Dejan Lovren

'Sveci' su imali veći broj ozlijeđenih igrača, ali ih to nije spriječilo da u subotu pruže odličnu igru protiv aktualnog doprvaka.

'Imamo puno igrača koji mogu zamijeniti ozlijeđene i svi vjeruju u njih, baš svi. Odigrali smo na vrhunskoj razini i nadam se da ćemo ostati takvi,' prenosi Lovrenovu izjavu Southern Daily Echo.

Nakon tri uzastopna poraza, protiv Arsenala, Chelseaja i Aston Ville, bilo je iznimno važno da se Southampton vrati na pravi put.

'Najvažnije je bilo da sačuvamo našu igru i naš stil. Nismo paničarili i to je bitno, zadržali smo samopouzdanje. U redu, bilo je pomalo teško poslije tri uzastopna poraza, ali pokazali smo karakter. Imamo dobru momčad, pozitivnu momčad. Svi smo u glavama pripremljeni na sve i samo moramo vjerovati i igrati svoju igru.'

Unatoč ozljedama Southampton je uzeo bod najvećem favoritu za naslov prvaka


Protiv skupe momčad Manchester Cityja nije bilo lako nametnuti svoj stil, ali 'sveci' su uspjeli u tome nakon desetak minuta traženja.

'Ne možemo se mijenjati samo za Manchester City. Bio sam zadovoljan našom igrom i u posljednje tri utakmice, ne mogu reći da nismo bili dobri. City je u formi, postizao je puno golova u posljednje vrijeme, u svakoj utakmici tri ili četiri, tako da subotnji rezultat pokazuje da je imao puno respekta prema nama,' zaključio je hrvatski branič.

Engleska 1. liga, 15. kolo
Southampton 1 1 Manchester City
Strijelci
0:1 S. Agüero (10') 1:1 P. Daniel Osvaldo (42')
Sastavi
P. Gazzaniga
D. Lovren
J. Fonte
L. Shaw
C. Chambers
S. Davis (90' H. Reed)
J. Cork
J. Ward-Prowse
A. Lallana (85' G. Ramirez)
J. Rodriguez
P. Daniel Osvaldo (77' R. Lambert)
C. Pantilimon
V. Kompany
M. Demichelis
A. Kolarov
P. Zabaleta
Y. Touré (79' E. Dzeko)
Fernandinho
S. Nasri
J. Milner (62' J. Garcia)
S. Agüero
Ă. Negredo (62' G. Navas)
Žuti kartoni
S. Nasri 78'
S. Agüero 90'