RAČUNALSTVO U OBLAKU

Combis ima novu cloud uslugu - Platinum Storage

30.10.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Regionalni sistem integrator predstavio je, u suradnji s tvrtkom NetApp, najnovije trendove vezane uz tehnologiju pohrane i sigurnosti podataka

'Upravljanje podacima definitivno se nalazi u samom vrhu prioriteta svake tvrtke i institucije, budući da su podaci, uz ljudske potencijale, najvažniji poslovni resurs.

Istraživanja pokazuju kako količina podataka raste eksponencijalno što svakako dodatno aktualizira pitanje optimalne pohrane i zaštite podataka', izjavio je Goran Car, direktor Sektora sistemske podrške i integracije u Combisa.

Tijekom jednodnevnog događanja predstavljena su napredna poslovna i tehnološka rješenja Combisa i NetAppa, tvrtke partnera Combisa te ujedno jednog od najinovativnijih pružatelja tehnologije za pohranu podataka danas.

Sudionici su se s predstavljenom tehnologijom mogli upoznati i iz konkretnih primjera, budući da su svoje studije slučaja iznijele Unicredit Bank Slovenija, Erste Bank Austrija te Hrvatski telekom, koji je uz pomoć Combisa implementirao javni oblak.

'Uvijek aktualna Cloud i virtualizacijska tehnologija ovoga je puta od inicijalno ponuđene usluge virtualnih računala evoluirala kroz kontinuirano širenje portfelja usluga dostupnih iz javnog oblaka, kao što su primjerice: 'Storage as a Service', 'Recovery as a Service' i ostali 'IT as a Service' modeli usluga.

Sve skupa izvedeno je na NetApp sustavu za pohranu podataka uz korištenje specifičnih funkcionalnosti koje NetApp pruža. Tako je uklonjena potreba uvođenja dodatne komponente u rješenje, što smanjuje troškove rada i poboljšava iskustvo rada krajnjeg korisnika.“ – objasnio je Car.

Combis je predstavio i novu uslugu Platinum Storage, koja u potpunosti obuhvaća sve vezano uz pohranu podataka, pri čemu Combis pruža mogućnost najma opreme kao i usluge proaktivnog odražavanja kompletne hardverske i softverske infrastrukture uz fiksnu mjesečnu naknadu.

'Kroz Platinum Storage uslugu korisnici su u prilici ostvariti brojne uštede, od kapitalnih investicija pa do ljudskih potencijala', rekao je Car.