MATERIJALNI DIZAJN

Kako vam se sviđa novi Google kalendar?

18.10.2017 u 13:48

Bionic
Reading

Godine su prolazile, a izgled se nije radikalno mijenjao. Sve dosad. U novom izdanju Googleov kalendar bi trebao biti osvježen u skladu s načelima materijalnog dizajna

Više od desetljeća stara aplikacija dosad je bila postupno nadograđivana novim značajkama, poput primjerice podsjetnika, ciljeva i pametnih preporuka temeljenih na umjetnoj inteligenciji. 

Godine su prolazile, a izgled joj se nije radikalno mijenjao. Sve dosad. U novom izdanju Googleov Kalendar bi trebao biti osvježen u skladu s načelima materijalnog dizajna. 

Što je novo?

Administratiori G Suitea sad mogu dijeliti informacije o sobama za sastanke kako bi zaposlenici koji su ih rezervirali mogli doznati gdje se nalaze, jesu li opremljene odgovarajućom audio i vizualnom opremom te jesu li dostupne osobama s invaliditetom, između ostalog.

Nove značajke sučelja nude niz opcija formatiranje. U polju Description moći ćete koristiti bold i kurziv, potcrtavati slova i riječi, kao i stvarati popise te dodati poveznice na koje će biti moguće kliknuti.

Nova značajka podijeljenog zaslona omogućava pregled kalendara u zasebnim stupcima bez skrolanja. Kontaktne podatke sudionika sastanka moći ćete vidjeti ako zadržite kursor iznad njihovih imena, a izbrisane podatke pregledati i vratiti nazad.

Više: Googleov službeni blog