PODRŠKA ZA NOVE JEZIKE

Microsoft 365 Copilot govori hrvatski

28.10.2024 u 13:22

Bionic
Reading

Microsoft je objavio da je dodao podršku za nove jezike za Microsoft 365 Copilot, među kojima je i hrvatski. Time je ukupan broj podržanih jezika narastao na 42, priopćili su iz tvrtke

Microsoft 365 Copilot je alat koji pokreće umjetna inteligencija, a napravljen je kako bi pomagao u obavljanju zadataka, pretrazi informacija, generiranju kreativnih tekstualnih formata i kodiranju, navode iz tvrtke.

Microsoft 365 Copilot može se koristiti unutar Microsoft 365 aplikacija kao što su Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ili Business Chat (BizChat). 'Microsoft 365 Copilot pojednostavljuje proces izrade detaljnih bilješki sa sastanka automatski sumirajući diskusije tijekom sastanka – izdvajajući zadatke i ključne točke', navode iz tvrtke.

  • Microsoft 365 Copilot u Wordu transformira pisanje – korisnici mogu kreirati, sažeti, razumjeti, urediti i poboljšati dokumente. Mogu koristiti i napredne mogućnosti poput vizualizacije i pretvaranja teksta u tablicu. Ostale mogućnosti uključuju izradu drafta dokumenta pozivanjem na druge dokumente i pronalaženje informacija o dokumentima.
  • Microsoft 365 Copilot u Outlooku pomaže u upravljanju inboxom i učinkovitijem komuniciranju. Može sumirati e-mailove, predložiti zadatke, odgovore i sastanke. Pri izradi drafta e-maila može također prilagoditi ton i dužinu e-maila.

'Uzbuđeni smo što je sada i hrvatski jezik podržan u Microsoft 365 Copilotu. Ovo je značajan korak u približavanju najnovijih tehnoloških inovacija korisnicima koji govore hrvatski. Uvođenjem naprednih AI alata na njihovom jeziku, Microsoft ne samo da prepoznaje jedinstvenu kulturu i potrebe hrvatskih korisnika, već osigurava i da sudjeluju te ostvaruju koristi od najvećih tehnoloških dostignuća koja oblikuju naš svijet', komentirao je Kalin Dimtchev, direktor Microsofta Adriatics.