NOVE ZNAČAJKE

Mobiteli s Androidom ubuduće bi se mogli sami zaključati nakon krađe

07.10.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Zahvaljujući jednoj od tri nove sigurnosne značajke vaš bi pametni telefon mogao sam prepoznati kad je ukraden i uskratiti lopovu pristup podacima

Tri nove značajke zaštite od krađe koje je Google najavio ranije ove godine navodno su se počele pojavljivati u operativnom sustavu Android.

Alati Theft Detection Lock, Offline Device Lock i Remote Lock imaju za cilj dati korisnicima način kako brzo zaključati svoje uređaje ako ih netko ukrade, tako da lopovi ne mogu pristupiti osjetljivim informacijama.

Prva dva alata pojavila su se na modelima pametnih telefona Xiaomi 14T Pro, dok su pojedini korisnici Pixela počeli primjećivati Remote Lock.

Theft Detection Lock aktivira se doslovnim činom otimanja. Uređaj koristi Googleovu umjetnu inteligenciju kako bi prepoznao kad je otet iz ruke i kad netko s njime pokuša pobjeći, voziti bicikl ili se odvesti. U takvom scenariju zaključat će zaslon telefona.

Offline Device Lock može automatski zaključati zaslon nakon što lopov isključi vezu telefona s internetom.

Već možete daljinski zaključati svoj telefon pomoću Googleove značajke Find My Device, ali treća značajka, Remote Lock, to omogućuje bez potrebe za lozinkom za korisnički račun pri Googleu. Sve što je potrebno su vaš telefonski broj i brza sigurnosna provjera pomoću bilo kojeg uređaja.