GEJMING

PlayStation donosi hrpu noviteta: Ovo su najvažnije najave sa State of Playa

26.09.2024 u 13:41

Bionic
Reading

Među novim igrama krije se nekoliko dugo iščekivanih naslova, kao i nastavak izvrsne samurajske ekskluzive za PS4

Nedavno održana Sonyjeva prezentacija State of Play donijela je nekoliko vrlo velikih najava. Tijekom predstavljanja, koje je trajalo više od 30 minuta, Sony i partneri prikazali su preko 20 igara koje će idućih mjeseci stići na PlayStation 5 i PSVR2. Dobili smo, primjerice, novi pogled na PS5 igre kao što su Lego Horizon Adventures i Monster Hunter Wilds, kao i neke uzbudljive nove najave, kao što je Horizon Zero Dawn Remastered, a tu je i nastavak Ghost of Tsushime, Ghost of Yōtei.

Također smo vidjeli demo nekoliko igara pokretanih na hardveru nadolazećeg PlayStationa 5 Pro, a on dolazi u studenom po cijeni od 700 eura.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Astro Bot dobiva veliko ažuriranje

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Za početak State of Playa, saznali smo da će najpoznatiji lik tima Asobi, Astro Bot, dobiti značajno ažuriranje. Dolazi pet novih online speedrun razina i 10 novih robota temeljenih na igrama kao što su Helldivers 2 i Stellar Blade. Ovaj novi sadržaj za Astro Bot bit će potpuno besplatan i doći će ove jeseni na PS5.

Palworld je dostupan na PlayStationu 5

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Palworld, najpoznatiji po nadimku 'Pokemoni s puškama', lansiran je na PC-ju i Xboxu Series X/S početkom godine te je postao viralnim uspjehom. Sličnost s Pokemonima toliko je uočljiva da su Nintendo i The Pokemon Company tužili razvojnog programera Pocketpair. Ovo, očito, nije spriječilo Palworld od dolaska na još platformi s obzirom na to da ga je Sony predstavio na ovom State of Playu.

Monster Hunter Wilds izlazi sljedeće veljače

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Monster Hunter Wilds dobio je novi trailer. Pokazao nam je još neke dijelove priče, novi biom nalik džungli i prijeteća čudovišta s kojima će se igrači morati boriti, poput White Wraitha. Također smo vidjeli Felyne prvi put u akciji. Najvažnije od svega - konačno smo dobili datum izlaska ove dugo očekivane Capcomove igre. Monster Hunter Wilds bit će objavljen 28. veljače 2025.

Lego Horizon Adventures izlazi u studenom

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Lego Horizon Adventures predstavljen je u lipnju, ali još nije imao datum izlaska. To se konačno promijenilo na State of Playu jer je novi trailer potvrdio da će igra doći na PC, PS5 i Nintendo Switch 14. studenog. Potvrđen je tako njen temeljni koncept: reimaginacija priče Horizon Zero Dawn, i zbog legića prilagođena djeci, a koja se ne boji razbiti kanon kostimima temeljenim na drugim likovima iz PlayStationa, kao što su Sackboy ili Ratchet & Clank.

Horizon Zero Dawn Remastered uskoro izlazi

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Ranije ovog mjeseca ESRB-ov popis otkrio je postojanje Horizon Zero Dawn Remastereda. Slijedeći sličan tretman kao s dva nastavka The Last of Us, Sony priprema 'obnovu' najprodavanije igre za PS4 za trenutnu Sonyjevu platformu. Najava ističe poboljšanu sliku i više od 10 sati presnimljenih dijaloga. Horizon Zero Dawn Remastered bit će objavljen 31. listopada, što je puno prije očekivanog. Bit će dostupan na PS-u 5 i PC-ju i koštat će samo 10 dolara za one koji posjeduju original.

Ghost of Yōtei sljedeća je igra Sucker Punch Productionsa

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Za kraj, Sucker Punch Productions iznenadio nas je otkrivši Ghost of Yōtei, nastavak hvaljene igre Ghost of Tsushime iz 2020. godine. Prati novog 'duha' po imenu Atsu, a odvija se oko planine Yōtei u sjevernom Japanu. Također se događa 1603., što je stotinama godina nakon originala, poznatog po prekrasnim prizorima. Ghost of Yōtei izgleda da će biti gotovo isti, samo s novim likom i puškama. Bit će objavljen ekskluzivno za PS5 tijekom 2025., piše Digital Trends.