THE LAST HOPE

Tvorci Serious Sama oduševljeni su virtualnom stvarnošću

14.10.2016 u 09:04

Bionic
Reading

U najnovijem videoprilogu HTC je porazgovarao sa zagrebačkim Croteamom o potencijalima virtualne stvarnosti te usput otkrio detalje o Serious Sam VR-u

Croteam već dulje vrijeme otvoreno podržava HTC-ovu platformu za virtualnu stvarnost. Njihov Serious Sam VR iliti Serious Sam: The Last Hope tako u cijelosti podržava funkcije kacige uključujući dva nezavisna kontrolera koje gejmeri mogu koristiti za nezavisno napucavanje više negativaca koristeći pucaljku u svakoj ruci.

'Zbilja volimo koristiti najnoviju dostupnu tehnologiju, tako da smo se jako obradovali developerskim paketom HTC Vivea. Htjeli smo vidjeti kako bi naš Serious Sam funkcionirao u virtualnoj stvarnosti', rekao je Croteamov Damjan Mravunec.

'U početku smo samo htjeli napraviti testni nivo s likovima iz Serious Sama i igraču dati dva oružja kojima ih može napucavati. Nakon što smo ga odlučili testirati akcija se svima toliko dopala da smo odlučili napraviti čitavu igru', komentirao je Croteamov CTO (glavni tehnolog) Alen Ladavac.

Ne postoji sumnja da će Serious Sam VR odnosno Serious Sam: The Last Hope privući gejmere koji su zavoljeli lik i djelo Ozbiljnog Šimuna.

Serious Sam: The Last Hope dostupan je na Steamu te će se otključati 17. listopada. Ako pripadate entuzijastima (čitaj: sretnicima) koji imaju HTC Vive, a zanimaju vas uraci domaćih autora, ovo je izvrsna prilika da vidite što je postigao Croteam.