SRAMOTA HNS-a

Arbitražni sud za igranje Gorice u prvoj ligi

02.10.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Arbitražni sud HNS-a poništio je odluku o izbacivanju Gorice iz prve lige. Odluka izvršnog odbora od 20. lipnja poništena je čak 87 dana nakon žalbe, pa su u Gorici ogorčeni na čelnike Hrvatskog nogometnog saveza

U Goricu je iz HNS-a stigao dopis sljedećeg sadržaja:

Na temelju žalbe HNK Gorice na odluku o oduzimanju licence HNK Gorici od strane IO HNS-a 20.06.2011. Arbitražni sud daje za pravo podnositelju žalbe te se ukida ranije donesena odluka IO HNS-a o oduzimanju licence podnositelju žalbe. O odšteti Arbitražni sud ne može raspravljati jer je 28.07.2011. godine donesena odluka žalbenog tijela komisije za licenciranje po kojoj se oduzima licenca HNK Gorici te je za slučaj financijskog obeštećenja klubu bilo potrebno dostaviti još jednu žalbu Arbitražnom sudu. Kako je do današnjeg dana prošlo više od 30 dana od roka u kojem se na odluku Žalbenog tijela žalba mogla podnijeti Arbitražni sud neće raspravljati o financijskoj nadoknadi.

Također, reagirali su i ljudi iz NK Gorice, te su objavili priopćenje, koje prenosimo s njihovih internetskih stranica.

Ovo je uvjerljivo najgora odluka HNS-a u 20-godišnjoj povijesti funkcioniranja saveza, za koju su čak i oni sami priznali da nije imala pravnih temelja, ali su naknadnim pravnim intervencijama kroz tijela definirana pravilnikom o licenciranju onemogućila Gorici u ovom trenutku potpunu satisfakciju u ovom slučaju.

S aspekta sportskih pravnih metoda Gorica je na prvoj stepenici doživjela polovičan uspjeh i tek sada slijede one pravne borbe svim civilnim sredstvima.

Tražena odšteta bila je 25 milijuna kuna. Predsjednik Gorice Nenad Črnko najavio je sjednicu kluba u ponedjeljak.