'žestoki poraz'

Izraelska vojska od početka kopnene invazije ubila 250 pripadnika Hezbolaha

04.10.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Izraelska vojska rekla je u petak da je oko 250 pripadnika Hezbolaha ubijeno od početka kopnene invazije u južnom Libanonu, dok je u Gazi, po tamošnjim izvorima, samo u petak poginulo 29 Palestinaca

"Uspjeli smo u nanošenju žestokog poraza Hezbolahu", rekao je glasnogovornik izraelske vojske Nadav Šošani. Rekao je da je među ubijenima pet zapovjednika bataljuna i drugih zapovjednika proiranske šijitske milicije, dodavši da je 100 pripadnika Hezbolaha ubijeno u neposrednim borbama te zračnim napadima samo u posljednja 24 sata. Hezbolah nije potvrdio te brojke.

Izrael je pokrenuo"ograničenu, lokaliziranu" kopnenu ofenzivu u Libanonu u utorak. Otad, poginulo je osam izraelskih vojnika, prema riječima izraelske vojske. U izraelskim vojnim napadima na Pojas Gaze poginulo je 29 Palestinaca u petak, rekli su liječnici, a sirene su se oglasile na jugu Izraela kao odgovor na raketni napad militanata iz palestinske enklave.

  • +10
Izraelski napad na Bejrut Izvor: EPA / Autor: Stringer

To pokazuje da Hamas iz Gaze još uvijek uspijeva ispaljivati projektile na Izrael unatoč jednogodišnjim izraelskim zračnim i kopnenim napadima u kojima je Gaza devastirana. U petak, izraelska vojska rekla je da su se sirene oglasile na jugu Izraela po prvi put u dva mjeseca.

  • +10
Izraelski vojnici u Libanonu Izvor: Profimedia / Autor: IDF/GPO / Sipa Press / Profimedia

"Gotovo godinu dana nakon 7. listopada, Hamas i dalje prijeti našim civilima svojim terorizmom i nastavit ćemo operacije protiv njih", dodaje se, u kontekstu godišnjice Hamasova napada na Izrael koji je bio povod za rat u Gazi.