SVJETSKA PREMIJERA

Ovo je potpuno novi Nissan Patrol: Sedma generacija legendarnog terenca ne dolazi u Europu

10.09.2024 u 17:44

Bionic
Reading

Ovo je najsnažniji Patrol do sada – postavlja nove standarde u performansama uz uzbudljivu mješavinu odziva, profinjenosti i učinkovitosti. Pokreće ga novi 3,5-litreni V6 twin turbo motor koji isporučuje impresivnih 425 KS i 700 Nm okretnog momenta

Nissan je lansirao potpuno novi Nissan Patrol (oznaka Y63), označavajući novo poglavlje za legendarnog terenca. Model sedme generacije predstavio je Makoto Uchida, predsjednik i glavni izvršni direktor Nissan Motor Co., Ltd., na ekskluzivnom događaju u Abu Dhabiju na kojem su sudjelovali članovi kraljevske obitelji, VIP osobe, globalni rukovoditelji Nissana, trgovci, partneri, mediji, kupci i zaposlenici.

Treba reći kako potpuno novi Nissan Patrol nažalost neće doći u Europu, već će biti dostupan u Nissanovoj partnerskoj mreži diljem Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Saudijske Arabije i šire regije Bliskog istoka počevši od 1. studenog 2024.

Potpuno novi Patrol predstavlja nekoliko revolucionarnih poboljšanja – uključujući upečatljiv novi dizajn, snažan V6 twin-turbo motor, 9-stupanjski automatski mjenjač i prilagodljivi zračni ovjes za poboljšane sposobnosti na svim terenima. Opremljen intuitivnim tehnologijama uključujući NissanConnect 2.0 koji pokreće Google ugrađeni, ProPILOT Assist i Klipsch Premium audio sustav, pruža vrhunsko iskustvo vožnje, upotpunjeno iznimnom udobnošću.

Nissan Patrol - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan Middle East

Makoto Uchida je rekao: 'Potpuno novi Patrol vrhunski je primjer uzbudljivih i osnažujućih modela koje isporučujemo u okviru našeg globalnog poslovnog plana, The Arc. Sedma generacija je hrabar korak naprijed, spajajući neusporedivu izvedbu, vrhunsku tehnologiju i zapovjednu prisutnost kako bi redefinirali ono što SUV može biti. Sa svojom poviješću dužom od 70 godina, Patrol savršeno utjelovljuje našu korporativnu svrhu 'Poticanje inovacija za obogaćivanje života ljudi.'

Ikona stvorena za avanturu

Potpuno novi Nissan Patrol utjelovljuje estetiku vrhunskog dizajna koja podiže njegovu neizostavnu prisutnost na cesti, pružajući zadivljujući vizualni dojam koji premošćuje naslijeđe marke s vizijom koja razmišlja naprijed. Vanjski stil potpuno nove Patrole poboljšava njenu prepoznatljivu siluetu kako bi prikazao 'neslomljiv' izgled koji odražava njegove robusne sposobnosti.

Pedantno izrađen, svaki aspekt potpuno novog Patrola odiše osjećajem snage i izdržljivosti. Nissanova prepoznatljiva V-motion maska ​​zauzima središnje mjesto, sada šira i više integrirana u karoseriju, a okružena poboljšanim prednjim svjetlima u obliku slova C s tehnologijom Adaptive Driving Beam (ADB) kako bi se osigurala optimalna vidljivost. Nadopuna tome je stražnja fasada Patrole, koja odražava prednju rešetku sa svjetlosnom trakom pune širine.

Njegove vanjske dimenzije su doista impresivne: duljina 5350 mm, visina 1945-1955 mm, širina 2030 mm, međuosovinski razmak 3075 mm. Težina vozila je 2680-2830 kg.

Zastrašujući stav Patrola naglašen je dostupnim 22-colnim kotačima od lake legure s gumamam dimenzija 275/60R22, koji ne samo da poboljšavaju njegovu prisutnost na cesti, već također pružaju visok razmak od tla za vrhunske performanse izvan ceste.

Potpuno novi Nissan Patrol dostupan je u sedam upečatljivih vanjskih boja, od kojih je svaka razvijena kako bi poboljšala njegov dinamičan izgled. Dodavanje četiri živopisne dvobojne opcije paleti boja eksterijera podržava povećanu personalizaciju, omogućujući vozačima da izraze svoj jedinstveni stil.

Nissanova predanost promišljenom dizajnu očita je uvođenjem Puddle lampe, koja automatski aktivira pojedinačne rasvjetne elemente dok se putnici približavaju vozilu s privjeskom za ključeve ili otključavaju vrata. Lampica osvjetljava motiv legendarne siluete Nissana Patrola i tekst 'Since 1951' koji označava povijest proizvodnje SUV-a. Ova je značajka naklon japanskom principu omotenashi, ili promišljenog gostoprimstva, osiguravajući da svaka interakcija s Patrolom bude posebna i gostoljubiva.

Moćne performanse

Nissan Patrol sedme generacije najsnažniji je Nissanov Patrol do sada – postavlja nove standarde u performansama uz uzbudljivu mješavinu odziva, profinjenosti i učinkovitosti.

Predstavljen je novi 3,5-litreni V6 twin turbo motor koji isporučuje impresivnih 425 KS i 700 Nm okretnog momenta. Ovo označava značajan pomak u odnosu na Patrolov odlazeći V8 motor - postizanje povećanja snage od 7 posto i povećanja okretnog momenta od 25 posto, zajedno s poboljšanom ekonomijom goriva.

Novi V6 twin turbo motor ima turbopunjač visoke otpornosti na toplinu i pumpu za čišćenje ulja koja osigurava dosljedno podmazivanje na padinama i nagibima, pružajući pouzdane performanse na svim terenima.

Dostupan je i 3,8-litreni V6 motor s prirodnim usisom, snage 316 KS i 386 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na cestu putem 9-stupanjskog automatskog mjenjača dodatno podižući iskustvo vožnje, bilo da se krećete gradskim ulicama ili osvajate neravne terene.

Dinamički ovjes koristi tehnologiju e-amortizera koja automatski prilagođava postavke amortizera prema uvjetima vožnje, za kontroliranije i udobnije iskustvo vožnje.

Potpuno novi Patrol ima sustav prilagodljivog zračnog ovjesa koji je dostupan kao standard – omogućava podešavanje visine vožnje, vožnju cestom bez napora i performanse izvan ceste. Osim poboljšane aerodinamičke učinkovitosti, također olakšava ulazak i izlazak putnika, kao i praktičan utovar i istovar opreme.

  • +26
Nissan Patrol - sedma generacija Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Vozači mogu odabrati šest različitih načina vožnje – standardni, pijesak, kamen, blato/kolotrag, eko i sport (standard, sand, rock, mud/rut, eco, sport). Potpuno novi Patrol također uvodi sustav blokade načina prijenosa 4WD, prvi za Nissan, koji vozačima omogućuje neprimjetno prebacivanje između načina rada i s lakoćom se nosi s izazovnim krajolicima.

Stručno izrađeno za vrhunsku udobnost

Potpuno novi Nissan Patrol podiže vozačko iskustvo sa svojom pomno izrađenom unutrašnjosti koja usklađuje vrhunsku udobnost s vrhunskom tehnologijom. Od trenutka kada uđu u kabinu, vozači i putnici bit će uronjeni u atmosferu profinjene sofisticiranosti koja povećava i opuštenost i udobnost.

Osvježena unutrašnjost ima izvrsno prošivena kožna sjedala koja nude novu razinu užitka, s detaljima inspiriranim tradicionalnim japanskim drvenim zanatom, Kumiko. Na odabranim presvlakama sjedala imaju funkciju masaže i podešavanje u osam smjerova, postižući savršenu ravnotežu jastuka i ergonomske potpore za pružanje iznimne udobnosti.

Potpuno novi Patrol se može pohvaliti prostranom kabinom sa standardnim panoramskim krovom koji poziva prirodno svjetlo kada to želite.

Napredni informacijsko-zabavni sustav, usidren upečatljivim vodoravnim Monolith zaslonom od 28,6 inča (72,65 cm), ima dva zaslona od 14,3 inča (36,3 cm) koji pružaju sveobuhvatan pregled navigacije, zabave i informacija o vozilu. Putnici na stražnjim sjedalima također su opremljeni opcijskim dvostrukim zaslonima od 12,8 inča (32,5 cm), koji podržavaju zabavu u pokretu, putem Miracast, HDMI ili USB ulaza.

Vizualni doživljaj nadopunjuje sustav ambijentalne rasvjete od 64 boje s prilagodljivim živim pozadinama koje odgovaraju svakom raspoloženju, poboljšavajući atmosferu u kabini.

Potpuno novi Nissan Patrol predstavlja izvanredno audio iskustvo sa svojim Klipsch Premium Audio sustavom s 12 zvučnika. Predstavljen u odabranim paketima opreme, ovaj sustav pruža impresivan i kristalno čist zvuk koji se besprijekorno integrira u unutrašnjost Patrole, zahvaljujući precizno projektiranim komponentama koje su razvili inženjeri Nissana i Klipscha. DynamicAudioReveal™ tehnologija osigurava dosljednu jasnoću i dubinu podešavanjem audio ekvilizacije na temelju uvjeta u okruženju, dok DJX® 3D Surround obavija putnike u bogatom, koncertnom zvučnom iskustvu.

Nadopunjujući ovu senzornu sofisticiranost, potpuno novi Patrol nudi dostupnu tehnologiju biometrijskog hlađenja. Kada se aktivira, ugrađeni infracrveni senzor detektira tjelesnu temperaturu suvozačevog sjedala i putnika u drugom redu i automatski prilagođava postavke protoka zraka kako bi pružio intuitivno iskustvo hlađenja.

Daljnje povećanje privlačnosti kabine je njena prostranost koja je vodeća u klasi, posebno u drugom i trećem redu, što je čini idealnom za obitelji i veće grupe. Inovativna EZ flex sjedala olakšavaju lakši pristup trećem redu bez uklanjanja dječjeg sjedala, dok funkcija električnog preklapanja i vraćanja u 3. redu nudi fleksibilna rješenja za pohranu uz dodir na Monolith zaslonu za besprijekornu prilagodbu različitim potrebama.

Praktičnost je podignuta na višu razinu s povećanjem prtljažnog prostora, koji sada nudi do 30posto više prostora u usporedbi s prethodnim modelima, kao i kombinirani 9-litarski prostor za pohranu u pretincu za rukavice i konzoli. Pažljivo konstruirana kabina koristi potpuno novi okvir s poboljšanom dinamičkom torzijskom krutošću za smanjene vibracije vozila, prigušujućim akustičnim staklom za izolaciju buke, kao i povišenim materijalima koji pridonose tišem i spokojnijem iskustvu vožnje.

Inteligentna sigurnost i povezivost sljedeće generacije

Potpuno novi Nissan Patrol predstavlja NissanConnect 2.0 s Google Built-In, naprednim tehnološkim paketom koji besprijekorno integrira navigaciju, sigurnost i zabavu u jedinstvenu platformu. Dostupno u UAE i KSA, a uskoro će se pojaviti i na ostalim GCC tržištima, ovo je prvo Nissanovo vozilo u regiji koje ima Google Built-In, što čini gotovo besprijekornu interakciju između digitalnog života kupca i njegovog vozila.

Nissanova tehnologija ProPILOT ima svoj debi u potpuno novom Nissanu Patrol, podržavajući vozače kombinacijom prilagodljivog tempomata i pomoći pri održavanju vozne trake.

Patrol transformira svijest o situaciji uz Panorama View, s 'Ultra-Wide View' i 'Invisible Hood View', s tehnologijom Invisible-to-Visible koja projicira slike prepreka i navigacijskih znakova u stvarnom vremenu na zaslon infotainmenta. Ultra-Wide View proširuje vidno polje na 170 stupnjeva, dok inovativna Invisible Hood pruža jasan pregled područja izravno ispod vozila za sigurniju vožnju i izvan ceste i u uskim prostorima.

Patrol je također opremljen 3D Around View Monitorom koji nudi sveobuhvatan pogled od 360 stupnjeva na okolinu vozila, dodatno povećavajući svijest vozača. Dodatne značajke pomoći vozaču uključuju inteligentni retrovizor i stražnji zumirani prikaz koji poboljšavaju vidljivost straga, kao i inteligentno kočenje u nuždi s detekcijom pješaka, inteligentno upozorenje na prednji sudar i automatsko kočenje u nuždi straga, koji vozače upozoravaju na moguće sudare i koče kada je to potrebno za ublažavanje utjecaja.

Sveobuhvatna sigurnost također je zajamčena opsežnim sigurnosnim paketom koji sadrži sedam zračnih jastuka i, po prvi put, zračne jastuke za koljena posebno dizajnirane za povećanje sigurnosti vozača.

Potpuno novi Nissan Patrol postavlja nova mjerila sa svojim snažnim motorom, naprednim tehologijama i luksuznom udobnošću. Projektiran kako bi pružio iznimne performanse i profinjena iskustva vožnje, utjelovljuje Nissanovu predanost izvrsnosti i inovacijama.